Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nieodpowiedzialny ojciec niszczy mi psychikę
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-08-18, 21:31   #9
Olciak987
Przyczajenie

Dot.: Nieodpowiedzialny ojciec niszczy mi psychikę

Cytat:
Napisane przez Ingenting Pokaż wiadomość
Ja uważam, że to trochę jest tak, że ty wszystkie swoje życiowe niepowodzenia zrzucasz na ojca, a on nie jest w 100% winny takiemu stanu rzeczy.

Kiedy ostatni raz cokolwiek do niego powiedziałaś/on do Ciebie? Jak świętujecie urodziny/dzień ojca/ uroczystości rodzinne? Jak łamiecie się opłatkiem przy wigilijnym stole to co on wtedy mówi do Ciebie?

Sorry, ale ja nie wierzę w całkowity brak rozmów na linii ojciec-córka, gdy się mieszka w jednym domu. Nawet takie typowe czynności domowe się uzgadnia, typu np. kto wyniesie śmieci albo kto zrobi zakupy, bez tego się nie da.

Po prostu zacznij z nim nawiązywać kontakt podczas takich prostych, codziennych sytuacji. Ty odezwij się pierwsza, zobaczysz, że poskutkuje.

A jaki jest tata w kontaktach z mamą? może cierpi na depresję, albo jakieś inne zaburzenia psychiczne?
Nie zrzucam na niego wszystkich swoim zyciowych niepowodzen ale jednak troche zawinił w niektorych sprawach. Oczywiscie odzywamy sie do siebie jesli chodzi np o obowiazki domowe ale nie ma normalnej rozmowy. Mieszkamy w domu jednorodzinnym gdzie o wiele łatwiej jest sie unikać. Jak łamiemy sie opłatkiem to normalnie składamy sobie zwykłe zyczenia co jest dosyc niezreczne. W urodziny itd jeszcze 2 lata temu dawałam mu jakiś prezent np rysowałam cos albo zbierałam kwiaty a teraz juz nic nie daje ani nie składam zyczeń bo urodziny w naszym domu nie sa nigdy jakoś hucznie obchodzone zwłaszcza dorosłych, mamie podobnie tylko skladam zyczenia bo mama twierdzi ze dopoki nie mam swoich pieniedzy nie musze nic kupowac a przeciez laurki nie narysuje. Wiem że mogłabym dać cos innego ale nie daje. W moje urodziny tez od kilku lat nie składa mi zyczen ale pamietam jak ostatnio na dzien kobiet dał mi i mamie kwiaty. Napewno nie ma depresji bo to widać, może ma inne zaburzenia psychychiczne przez swoich rodzicow nie wiem .Jest bardzo zamkniety w sobie ma tylko jednego przyjaciela, podobnie jak jego młodszy brat też jest taki ale w mniejszym stopniu ale ten miał troche lepiej w domu bo przy drugich dzieciach rodzice na ogół umieją sie lepiej zachować. Z mamą ma oddzielna sypialnie i nie okazują sobie miłosci tylko czasami przytulaja ale rozmawiają, niezbyt często sie kłócą. To że nie maja razem sypialni mama tłumaczy że wstają o innych porach i sie budzą i wolą mieć własną przestrzeń. Postaram sie do niego czesciej mówić co bedzie trudne bo od może roku jak go widze to sie troche stresuje nie wiem czym.
Olciak987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując