Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy''
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-08-22, 12:13   #4110
kaga90
Zadomowienie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A ja właśnie chciałam czegoś innego spróbować. Wujek mi w Niemczech kupił do prania Persil dla dzieci, podobno już nie trzeba po nim płukać. W niemieckim Rossmannie. Nie wiem jaki to bo na pl stronie nie mogłam znaleźć...

Jestem w 28. Tak, chodzę już regularnie, co piątek [emoji6] Teraz jeszcze w ten piątek czeka mnie glukoza a potem ktg. Strasznie się jej boję, bo pamiętam moją pierwszą glukozę. Ledwo wypiłam w te 5 min a i tak prawie zwymiotowałam...

Możesz prać i płukać w czym chcesz [emoji14]

To bardziej kwestia tego, co lepsze dla pralki i plam [emoji6]

A no jeśli chodzi tylko o mleko to tak.

To ja mam ten problem od 1 trym

Jednak szykuj się na srebro, zdarza mi się częściej [emoji14]

Zazdroszczę miliona stopni!
Mój tż od lat codziennie mówi mi, że mnie kocha, czasem kilka razy, teraz mówi mi i synkowi też [emoji6] Nie ma dnia bez przytulania i wyznań [emoji7]

Ja lubię pralkę Samsung. I jak synek się urodzi to włączę dźwięki i będę go sadzała przy melodyjce [emoji2]
Ja mam 1 Dady i tych z Lidla dwie paczki. 2 mam z Dady. Chcę jeszcze spróbować Babydream i dopiero jak żadne nie zda egzaminu, to spróbuję Pampersa. Ewentualnie właśnie tylko na noc.

Mi leci teraz tylko jak przycisnę pierś. To nie ma znaczenia jeśli chodzi o kp

Też mnie tyłek boli lewy... A spojenie to masakra.

Ja mam 1kg na +

Będę używać Tami, suche i mokre.

Niech się zapisze do przychodni na Madalińskiego

Nieee, ale tu super wyboru nie ma. Najpierw spróbujemy w naszej przychodni, zobaczymy po pierwszych wizytach czy nam pasuje. Ewentualnie zapiszemy się trochę dalej do prywatnej, ale średnio mi się to widzi. Szwagierka zapisała tam córkę i wg mnie babka przepisuje za dużo leków i to tylko na samą sugestię matki, bez badań. Szwagierka mówi np "wydaje mi się, że córka nie śpi bo za bardzo przeżywa dzień" i bach - dostaje leki na uspokojenie (mając mniej niż 2 lata).

Jesteś pediatrą?

Najważniejsze, że masz opiekę! Założą Ci pessar i donosisz!!! A co do uświadamiania - może i nastraszyli, ale lepiej tak niż potem mieć pretensje, że nikt Ci nie wyjaśnił co i jak. Lepiej wiedzieć więcej, nawet jak wiedza nie jest kolorowa.

Może po prostu bliżej porodu założymy grupę na fb?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Jeszcze nie ale idę w tym kierunku a teść jest pediatrą neonatologiem

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora