Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. XI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-08-22, 16:00   #2123
solll
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy, ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. XI

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;6442702 1]byłam na godzinach próbnych w magazynie budowlanym. praca miała polegać na obsłudze klienta (przynieść jakiś towar, pokazać, gdzie jest) i fakturowaniu. nie było mowy o wykładaniu towaru czy sprzątaniu. uczyć mnie miała pracująca tam dziewczyna, ja miałam mieć to samo stanowisko co ona, więc siłą rzeczy robiłam to co ona. byli klienci to wiadomo, co robić. klientów nie było? no to ja siedziałam, a ona przeglądała fb czy jadła jakieś ciastka. jak szef mnie poprosił o sprzątnięcie czegoś czy ułożenie to to robiłam bez gadania. i co się dowiedziałam? że nie ma we mnie chęci pracy, bo sama nie chodzę i nie szukam sobie zajęcia, a on nie będzie mi za siedzenie płacił. i tak sobie myślę, czy to serio takie dziwne, ze nie latałam po magazynie i nie zajmowałam się towarem, skoro miałam pracować przy obsłudze klienta? zwłaszcza, ze dziewczyna już tam pracująca niczym takim się nie zajmowała. na rozmowie nawet słowa nie było na temat towaru czy prac porządkowych, do tego byli tam magazynierzy, więc nawet mi do głowy nie przyszło, ze ktokolwiek będzie tego ode mnie wymagał.[/QUOTE]
Hmmm a wg mnie mogłaś się bardzie postarać - ta dziewczyna jadła ciastka, bo ona już wiedziała co i jak, gdzie jest towar, jacy są kluczowi klienci, itd. A Ty zamiast siedzieć, mogłaś się zorientować, gdzie co leży, jak jest ometkowane, czytać katalogi, wykazać się ;-) być proaktywna. Nie piszę Ci tego na złość, ale wręcz przeciwnie - żebyś na przyszłość może rozważyła,że warto nadskakiwac, pytać się pracodawcy, w czym jeszcze można pomóc, czego się dowiedzieć, itd. Bo takiego pracownika szuka szef, a nie kogoś kto będzie bierny.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

solll jest offline Zgłoś do moderatora