Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Do dziewczyn, które wyszły z ED.
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-31, 22:45   #24
benito_mruffkolini
BAN stały

Dot.: Do dziewczyn, które wyszły z ED.

Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Świetnie, żeś wylazła
Bardzo miło czyta się taki optymistyczny post, w końcu

Z ciekawości spytam - długo to wszystko trwało? Ile miałaś lat, gdy się zaczęło?
miałam 14 lat, trwało to jakieś 3 - 3,5 roku
w najgorszym okresie ważyłam 37kg przy 160cm, miesiączki nie miałam przez jakieś 2 lata
o tym jak wyglądałam nie wspomnę

pomógł psychiatra, antydepresanty i cotygodniowe wizyty u psychoterapeuty i jak dla mnie to jest JEDYNA metoda
nikt sam z tego do końca nie wyjdzie, bo jak wiadomo, to nie jest kwestia wagi i kalorii a podejścia do siebie, samoakceptacji, stosunku do własnego ciała - a jeśli ma się z tym problem to ciężko samemu sobie w tej kwestii pomagać...

antydepresanty brałam jakiś rok, terapia trwała trochę krócej (najpierw dostałam leki, w miarę się ustabilizowałam emocjonalnie, potem zaczęłam pracować nad sobą)

a dzisiaj (mimo depresji) jestem boska i beztroska
zeżarłam 2 pączki, tacę chrustów, nie tykam się serka wiejskiego (bleh) i nie pamiętam ile kalorii ma jeden banan

z akceptacją wyglądu nie mam już problemu, uważam się za piękną, a jak ktoś uważa inaczej to jest bezguściem no i odkryłam, że tak naprawdę, bez odchudzania, sama z siebie jestem szczupła i niepotrzebnie się tak katowałam

jak widać - można się z tego wygrzebać, baaa, można się zakochać w sobie na zabój

trzymam kciuki za Was
dajcie sobie pomóc a za jakiś czas napiszecie tak samo optymistycznego posta jak ja

benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując