2008-02-01, 18:15
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaburzenia łaknienia
Cytat:
Napisane przez etka09
Od jakiegoś tygodnia nie chce mi się jeść, nawet jak jestem głodna, to zaraz pomyślę o jedzeniu i robi mi się niedobrze. Pierwszy raz znajduję się w takiej sytuacji, zawsze byłam strasznym łakomczuchem. Potrafiłam jeść bardzo dużo, no i 22 postanowiłam "100 dni bez słodyczy", nie chciałam stosować diety, tylko zrezygnować ze słodyczy, ale zauważyłam tą niechęć do jedzenia. Może to przez miłość? Wiem, że muszę zmuszać się do jedzenia, jednak chciałabym robić to z przyjemnością. Dodam, że wcześniej jedzenie było dla mnie czymś cudownym, nie rozumiem tego ;(
Czy to może być już choroba? Może to przejściowe...
|
Słuchaj, trudno stawiać diagnozy przez Internet, ale z tego co piszesz, nie wygląda mi to na zaburzenia odżywiania na tle emocjonalnym. Nie liczysz kcal, nie głodzisz się ze względu na dietę, nie masz obsesji pt. niezdrowe, tuczące, prawda?
Może po prostu masz jakiś rozstrój układu pokarmowego, może to samo przejdzie, a może warto zrobić podstawowe badania. Kto wie, być może pomocny okazałby się taki prosty zabieg, jak przygotowanie nowej i atrakcyjnie wyglądającej potrawy?
|
|
|