Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Trudna cera - może to AZS?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-01, 20:17   #2
marea
Wtajemniczenie

Dot.: Trudna cera - może to AZS?

Zanim zakupisz ten filtr z Iwostinu powinnas wiedziec ze sa osoby a nawet spora ilosc ktore narzekaja ze ta woda z Iwostinu uzywana w ich kosmetykach je uczula take radze przetestowac jezeli jeszcze tego nie zrobilas czy dla Ciebie bedzie odpowiedni

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Jak wiecie już na kilku wątkach się odzywałam. Jendak uznałam, że mojemu - dość ciekawemu przypadkowi należy się nowy wątek. Moja historia jest dość długa, ale bardzo ważna. W wieku 12 - 13 lat stosowałam dość hojnie serie dla trądzikowców - Nivea Wisage Young i Dr. Irena Eris Under 20. Był to chyab najgorszy wybór z możliwych - miałam cały czas czerwoną skóre. Filtreki oczywiście żadne . Do dermatologa też nie chodziłam. Po lekturze cosmetic.pl uznałam, iż należy zmienić pielęgnację na ziaję. Zaczełam od serii ogórkowej. Dostałam od niej też uczulenia. Podejrzewam, że winowajcą był kwas owocowy zawarty w ogórku. Miałam też u siebie Calme HCL i tonik rózany. Cera była po nich czerwona, piekąca. Czułam się jakbym posmarowałam się kwasem. Dodatkowo strasznie swędziała. Wałęsałam się po paru forach: beautyforum.pl, forum.eversun.pl (najgorsze z możliwych, uznały was za sektę, że każdy o innym zadniu jest usuwany). Tymczasem na ciało stosowałam jak i żele Palmolive Naturals, jak i AA. Dodstawałam po nich okropnego uczulenia - cała swędziałam, byłam w czerwone kropki i miałam mocno wysuszoną skórę. Stosowałam przez krótki okres Laktacyd Femina, AA do higieny intymnej - dostałam potwornego uczulenia. Miałam też HiPPa polecanego na cosmetic.pl - ale ten szampon kołtunił mi włosy niesamowicie. Obecnie dalej używam szamponu z SLS - Czarna Rzepa Joanny - i całe włosy mnie swędzą. Dodam, że alergie przebiegają u mnie bez wysypki za to z rumieniem i swędzeniem i wysuszeniem. Mam też - podobnie jak moja siostra alergię na rumianek i aloes. Dodam, że ostatnio dostałam alergii na Pharmeceris z Serii D.
Mam uczulenie na wszelakie kosmetyki drogeryjne. Mam też uczulenie na mleko - wcale go nie trawię, boli mnie wtedy brzuch, puszczam gazy, dostaję albo zaparć, albo rozwolnienia. Mam także uczulenie na soję i inne strączkowe - brzuch mnie boli, nie trawię ich i puszczam okropne gazy. Mam uczulenie też na rzeczy z wełny - tak mnie drapią, że wcale nie mogę ich nosić. Biustonoszy z resztą też. Obecnie twarz myję twarzy Pharmacerisem A, tonik z tej samej serii, a żel do ciała mam Pharmaceris D - resztki, muszę wykończyć. Jutro kupuję filtr Iwostinu - SPF 40. Proszę L_V, Hexxanę, Justy79 o pomoc. Co to u licha jest.
marea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując