Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dieta na trądzik + Dermatolog
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-08-29, 12:28   #1
Mailo955
Przyczajenie

Dieta na trądzik + Dermatolog

Witam , mam problemy z cerą mniej więcej od 2 lat . Czasami jest lepiej i gorzej , trądzik stosunkowo nie jest jakiś straszny , ale jednak jest. We wrześniu wybieram się do dermatologa , zobaczymy może on coś poradzi . Zauważyłem u siebie bardzo duży wpływ diety na trądzik , np gdy jest zdrowe rzeczy , marchewkę , brokuły itd , do tego razowe pieczywo , nie używam soli pieprzu , nie jem słodyczy , nie pije wód kolorowych to trądzik jest praktycznie nie widać . A gdy tylko zaczynam jeść produkty o wysokim indeksie glikemicznym to w momencie pojawiają mi się pryszcze i jest ich dużo . Ciężko mi jest utrzymać zdrową dietę , ponieważ gdy kompletnie nie używam cukru , to mam strasznie niski cukier i się źle czuje . Co możecie poradzić na ten fakt ? . Od jutra znowu będę starał się zdrowo odżywiać , ale jest to dla mnie straszna katorga , układanie tej diety itd . Możecie polecić przykładową dietę na trądzik śniadanie - obiad - kolacje byłbym wdzięczny . I jak myślicie dermatolog coś poradzi ?. Dziękuje pozdrawiam
Mailo955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując