Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz. V.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-08-30, 08:02   #1454
muszynianka26
Wtajemniczenie

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz. V.

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Ja też wróciłam, nie powiem zresetowałam głównie jakieś chore myślenie, mnóstwo stresu, uczę się trochę luzować, nie przeżywać wszystkiego jakby było górą lodową, bo odbija się to na moim zdrowiu. Urlop pomógł mi pewne rzeczy zrozumieć.

Od rana sprzątanie w domu, bo burdel po prostu przestał mi pasować, źle się w nim czuję. Później muszę w końcu zabrać się za siebie i rozpisać plan na ten tydzień
O tak, też próbuję się tego nauczyć, przeżywanie i chęć zrobienia czegoś perfekcyjnie skutecznie hamuje mnie w działaniu.
Udało się rozpisać plan na tydzień?
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
my jesteśmy po mega ciężkim weekendzie ratowania dupek rodziny z różnych sytuacji - 8 osób chciało naszej pomocy jednocześnie, na załatwianie naszych spraw był czas dopiero późnym wieczorem i w nocy, a mieliśmy odpoczywać po remoncie

jestem tak zrąbana że obecnie prokrastynuję nawet zrobienie listy rzeczy do zrobienia
Oj przestań, odpoczynek też jest ważny, dojdziesz do siebie to zrobisz listę. Byleby to dochodzenie nie trwało miesiącami
Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
ZROBIONE :
- napisać pismo w 2 egz odnośnie s m,
- odrobaczanie 2/2 [czwartek-czwartek],
- wet[!!!]5/5,
- wymierzyć potrzebną ilość płytek na cmentarz,
- umyć pomniki,
- dowiedzieć się kiedy można przyciąć tuje i to zrobić,
- morie z Mamą ,
- zdjęcia do dowodu + złożyć wniosek,
- kupić i zamontować półkę u Młodego,
- zapłacić za ubezpieczenie mieszkania,
- rodzinny dla E.,
- meil do boku + jeszcze jedna rozmowa,
- spotkanie z M.,
- rozpakować 2 dostawy po godzinach,
- reanimować starego lapa,
- odebrać przesyłki,
- odesłać list,
- rozmowa z M.,
- działka i maliny z krzaczka <3.

Aktualnie zrobiłam listę z podziałem na poszczególne dziedziny - mnożą się te sprawy jak króliki .
Ale zeszyt mam, działam, odhaczam - kiedyś wyjdę na prostą .

Trzymam kciuki za Wasze zmagania .
klask i: właśnie tworzę swoją listę i mam nadzieję, że wkrótce też zobaczę tyle odhaczonych punktów
Cytat:
Napisane przez shinypearl Pokaż wiadomość
Cindy - jesteś wielka!!!

U mnie:
1. umyć buty
2. telefon - kontakty
3. telefon - dzwonki, powiadomienia
4. telefon - smsy
5. telefon - sprawdzić czy uda się przenieść level gry
6. codziennie 15 min. paragony 2/7
7. obecne zakładki Firefox

Dziewczyny, co robicie ze starymi telefonami?
Ja sprzedaję. Znaczy TŻ sprzedaje bo ja się na tym nie znam
Cytat:
Napisane przez Lynette Scavo Pokaż wiadomość
Sprzedaję. Zawsze to dodatkowy grosz

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Dzisiaj opiekun zatwierdził mi pracę

Teraz czeka mnie drukowanie, bindowanie, zapłacenie za dyplom, wypełnianie jakiś świtków, kwitów i oświadczeń. Papierologia jakaś straszliwa, no ale trudno. Jednak dzisiaj już się tym nie będę zajmować, mam dość, czuję się wykończona, jakoś tak intelektualnie wyeksploatowana do granic. Wczoraj jeszcze dostałam maila, aby (oprócz poprawek typu zmiana tytułu rozdziału) zrobić kilka obliczeń statystycznych. Zrobiłam. Może powinnam się zainteresować świadczeniem dla innych usług w zakresie analiz statystycznych na cito
klask i: nie wiesz jak Ci zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Po wypełnionym życiem towarzyskim weekendzie nie mogę się ogarnąć. Miałam zacząć tydzień od zamówienia paru rzeczy przed urlopem, zapłacenia rachunków, ubezpieczenia itd. Tymczasem przespałam pół popołudnia. Motywacji zero. Nie jestem s stanie wykrzesać z siebie jakiejś wewnętrznej motywacji. Muszę dostać kopa z zewnątrz, a brakuje mi kogoś, kto by mnie na bieżąco motywował do działania i pomagał w większych przedsięwzięciach.
Może pisanie list na tym wątku Cię zmotywuje? W myśl zasady, skoro innym dziewczynom udaje się odhaczać punkty to i mi?

Raport z wczoraj:

-spisać rzeczy do zrobienia - w trakcie, na raz się nie da bo dużo rzeczy umyka
-plan obiadów na tydzień
-prasowanie -wyskoczył nam rajd po komisach i z czegoś musiałam zrezygnować.
-jazda na rowerku.

Dobrze zaczęłam nowy start/powrót po urlopie/pracę nad sobą

Plan na dziś:
-prasowanie
-nauczyć się jednego rozdziału i zadań
-przeczytać jeden artykuł z English Matters (
Kupiłam dwie gazetki prawie dwa lata temu i są nieruszone )

Za rok będziesz żałowała, że nie zaczęłaś dzisiaj
Zapisz

Edytowane przez muszynianka26
Czas edycji: 2016-08-30 o 08:03
muszynianka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując