2008-02-02, 22:04
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Cytat:
Napisane przez Norah28
1) mam jeszcze dość dużo kremów nawilżających/ przeciwzmarsczowych które chciałabym zużyć- czy będą tu odpowiednie?
|
Najlepsze sa kremy nawilzajace o jak najprostszym skladzie i jesli Ci sluza i Cie nie zapychaja to mysle ze mozesz je uzywac
Cytat:
Napisane przez Norah28
2) Po zakupieniu serum z wit.C z BU mogę je tutaj wprowadzić pod krem?
|
Ponizej piszesz ze na dzien tez chcesz uzywac produkt z wit. C wiec mysle ze powinnas sie ograniczyc do uzywania serum z BU lub active c zamiennie tylko raz dziennie jako ze wit c moze podrazniac a rowniez wprowadzasz inne podrazniajace skore produkty typu kwasy i retinoidy ( diacneal, effaclar) najlepiej rano pod filtr
Cytat:
Napisane przez Norah28
3) po wykończeniu kremów "na stanie" : Dermika 2010 retinol + tlen- czy to dobry wybór na noc?
|
Krem ten jak nazwa wskazuje zawiera rowniez retinol..ktory juz masz w diacnealu wiec nie ma to sensu...podraznisz skore za bardzo..jako nawilzenie uzyj jak najprostych kremow nawilzajacych najlepiej aptecznych lub olejkow z mazidel lub BU
Cytat:
Napisane przez Norah28
DZIEŃ:
- teraz krem Active C LPR (mam ok.20ml próbek), potem serum z BU
- krem z filtrami: prawdę mówiąc jeszcze nie wybrałam, za to znalazłam w domu prawie całe opakowanie Nivea Baby SPF30- czy starczy na początek? (zakładam, że nie będzie zapychał mi porów, jak również zakładam, iż poprzednie założenie jest niestety błędne 
|
Szczerze watpie ze ten filtr bedzie stabilny..ale nie wiem tego napewno....taniej wychodza filtry do ciala z Avene lub LRP - maja pojemnosci 100ml i wiele osob je sobie chwali do twarzy i sa pewne...jednym z tanszych jest tez filtr Iwostion..i jest fotostabilny...ale musialabys przetestowac czy woda w ich produktach cie nie uczuli..
Cytat:
Napisane przez Norah28
No i dodatkowy zestaw pytań 
4) czym zmywać rano kwasy a czym wieczorem filtry? (oczywiście mam w domu pewnie pół litra toników i mleczek które również chciałabym zużyć: czy mogę zmywać filtry z makijażem mleczkiem, a toniki stosować rano po nocy ze zwykłym kremem nawilżającym?
|
Najlepiej jest uzywac produktow nie majacych w skladzie SLS : Sodium Leurytch Sulfate..czy jakos tak sie to pisze...ale jesli produkty ktore uzywasz Ci sluza to mozesz je uzywac..ja osobiscie polecam do mycia buzki olejek myjacy z BU i hydrolaty jako toniki...a sa dosyc tanie
Cytat:
Napisane przez Norah28
5) czy Effaclar K poradzi sobie z tymi dziurami czy też powinnam wprowadzić jakiś inny środek? co mogłoby to być i kiedy to stosować?
|
Diacneal moze pomoc je splycic ale potrzeba na to czasu...effaclar jest najslabszy w tym zestawie...on jedynie podomyka pory....mozesz zastosowac rowniez peeling migdalowy ..on daje bardziej spectakularne efekty ale koniecznie przeczytak watek na jego temat zeby nie zrobic sobie krzywdy!
Cytat:
Napisane przez Norah28
6) czy można stosować peeling w ten sam dzień co diacneal/effaclar czy raczej podrażni to skórę i zostawić go na dzień z kremem nawilżającym? to samo zresztą dotyczy wszelkich maseczek (z błota z morza martwego, z minerałami, glinka zielona + mikro Ziaji? mam tego jeszcze trochę). Co do maseczek odżywczych czy nawilżających to, jak mniemam, nie ma żadnych przeciwskazań?
|
Tak dokladnie lepiej nie podrazniac skory przed kwasami, retinoidami dodatkowymi peelingami itp
Cytat:
Napisane przez Norah28
7) maseczka z aspiryny- jak to??!! 
|
poszukaj watku o tej maseczce...mozesz ja uzywac zamiennie z effaclarem bo ma podobne dzialanie
|
|
|