Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-02, 22:04   #142
marea
Wtajemniczenie

Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią

Cytat:
Napisane przez Norah28 Pokaż wiadomość
1) mam jeszcze dość dużo kremów nawilżających/ przeciwzmarsczowych które chciałabym zużyć- czy będą tu odpowiednie?
Najlepsze sa kremy nawilzajace o jak najprostszym skladzie i jesli Ci sluza i Cie nie zapychaja to mysle ze mozesz je uzywac

Cytat:
2) Po zakupieniu serum z wit.C z BU mogę je tutaj wprowadzić pod krem?
Ponizej piszesz ze na dzien tez chcesz uzywac produkt z wit. C wiec mysle ze powinnas sie ograniczyc do uzywania serum z BU lub active c zamiennie tylko raz dziennie jako ze wit c moze podrazniac a rowniez wprowadzasz inne podrazniajace skore produkty typu kwasy i retinoidy ( diacneal, effaclar) najlepiej rano pod filtr

Cytat:
3) po wykończeniu kremów "na stanie" : Dermika 2010 retinol + tlen- czy to dobry wybór na noc?
Krem ten jak nazwa wskazuje zawiera rowniez retinol..ktory juz masz w diacnealu wiec nie ma to sensu...podraznisz skore za bardzo..jako nawilzenie uzyj jak najprostych kremow nawilzajacych najlepiej aptecznych lub olejkow z mazidel lub BU

Cytat:
DZIEŃ:
- teraz krem Active C LPR (mam ok.20ml próbek), potem serum z BU
- krem z filtrami: prawdę mówiąc jeszcze nie wybrałam, za to znalazłam w domu prawie całe opakowanie Nivea Baby SPF30- czy starczy na początek? (zakładam, że nie będzie zapychał mi porów, jak również zakładam, iż poprzednie założenie jest niestety błędne
Szczerze watpie ze ten filtr bedzie stabilny..ale nie wiem tego napewno....taniej wychodza filtry do ciala z Avene lub LRP - maja pojemnosci 100ml i wiele osob je sobie chwali do twarzy i sa pewne...jednym z tanszych jest tez filtr Iwostion..i jest fotostabilny...ale musialabys przetestowac czy woda w ich produktach cie nie uczuli..

Cytat:
No i dodatkowy zestaw pytań
4) czym zmywać rano kwasy a czym wieczorem filtry? (oczywiście mam w domu pewnie pół litra toników i mleczek które również chciałabym zużyć: czy mogę zmywać filtry z makijażem mleczkiem, a toniki stosować rano po nocy ze zwykłym kremem nawilżającym?
Najlepiej jest uzywac produktow nie majacych w skladzie SLS : Sodium Leurytch Sulfate..czy jakos tak sie to pisze...ale jesli produkty ktore uzywasz Ci sluza to mozesz je uzywac..ja osobiscie polecam do mycia buzki olejek myjacy z BU i hydrolaty jako toniki...a sa dosyc tanie

Cytat:
5) czy Effaclar K poradzi sobie z tymi dziurami czy też powinnam wprowadzić jakiś inny środek? co mogłoby to być i kiedy to stosować?
Diacneal moze pomoc je splycic ale potrzeba na to czasu...effaclar jest najslabszy w tym zestawie...on jedynie podomyka pory....mozesz zastosowac rowniez peeling migdalowy ..on daje bardziej spectakularne efekty ale koniecznie przeczytak watek na jego temat zeby nie zrobic sobie krzywdy!

Cytat:
6) czy można stosować peeling w ten sam dzień co diacneal/effaclar czy raczej podrażni to skórę i zostawić go na dzień z kremem nawilżającym? to samo zresztą dotyczy wszelkich maseczek (z błota z morza martwego, z minerałami, glinka zielona + mikro Ziaji? mam tego jeszcze trochę). Co do maseczek odżywczych czy nawilżających to, jak mniemam, nie ma żadnych przeciwskazań?
Tak dokladnie lepiej nie podrazniac skory przed kwasami, retinoidami dodatkowymi peelingami itp

Cytat:
7) maseczka z aspiryny- jak to??!!
poszukaj watku o tej maseczce...mozesz ja uzywac zamiennie z effaclarem bo ma podobne dzialanie
marea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując