|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy.
Cytat:
Napisane przez LoLcIa123
Świetny pomysł z tą zmianą nagłówka  .
U
Śniadanie:50g owsianki.jakieś 300-350 ml mleka 2%,orzechy,ananas suszony+kakao
Śniadanie2:Grahamka z serkiem wiejskim,wędlinką z indyka,pomidorem,ogórkiem kiszony+ricore
Obiad:Kalafior,jajko sadzone,kefir do popicia,nieco później 2 jabłka 
Podwieczorek;twarożek z ogórkiem zielonym,szczypiorkiem i ketchupem 
Kolacja: 2kromki razowca z tuńczykiem,pomidorem i cebulą 
2szklanki zielonej herbaty, małą butelkę wody niegazowanej i 2herbaty owocowe,trochę migdałów w między czasie i pomarańczka  .
|
no całkiem ładnie jak na U - ale coś obiad taki skromny?
Cytat:
Napisane przez margitta
U mnie dzisiaj średnio z trzymaniem diety, ale to znowu pierwszy dzień "brania się" za siebie i pierwszy raz z karnetu na aerobiku - padłam
R
śn. no tak, wstyd przyznać, ale parówka jedna duża z bułką i ogórkiem zielonym no tą parówkę można było zastąpic czymś innym no i bułke też 
II śn. twaróg Piątnica ze szczypiorkiem - cały talerz
obiad: ryba Sola - cały filet, jedne nieduży ziemniak unikamy na R, ogórki i pieczarki marynowane
pod. babeczka nie na R 
kol: tuńczyk z oleju słonecznikowego, ale odcedzony lepszy w sosie własnym .
|
Cytat:
Napisane przez phenomena
doszla activia z mieszanka studencka
|
to dobrze
Cytat:
Napisane przez mirynka
a oto moje U
sn 2 kromki chleba mieszanego z amarantusem, serek wiejksi lekki 150g
2sn pol jablka, garsc fistaszkow mało
obiad 3 ziemniaki, pulpecik w sosie sorowka z pekinskiej z majonezem
podw: jogurt danone z platkami ( taka nowosc w sklepach)
kolacja 4 kromki chleba chrupkiego, serek homo naturalny, salatka z tunczuka ( pol puszki) pomidor, ogorek, papryka
w miedzy czasie maly kawalek sernika na zimno, kulka lodow smietankowych, kokosanka.
|
jakby II śniadanie było większe to byłoby okej 
Cytat:
Napisane przez irsin
moje zmiany, bo obiad wyszedł
R:
S: 200 gram jogurtu Kiwi Banan (od jutra nie jem owocowych już  ) ,z 3 łyzkami naturalnego z muesli i granolą orzechową (500) a jakieś warzywa? 
O: troszkę kuskusa hmm chyba na R kuskus nie bardzo - węgle proste? no ale w sumie to sama nie wiem- niech ktoś zweryfikuje  , buraczki zasmażane, 1 kotlet z soczewicy bez smaku  bo za mało przypraw dodałam (200)
K: falafel z surówkami(maj lov) (400) falafel? a co to? i gdzie tu białko? na kolację przewaga białka w posiłku
trochę orzeszków
dzisiaj jakieś 1300 i jak?
|
Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes
Jakoś tak mało Lolcia czy mi się tylko zdaje ?
Moje U (ale dziś troszkę mało, bo późno wstałam) :
1) 3 łyżki płatków owsianych + 2 otrębów żytnich + 2 łyżki bakalii + 1,5 kopiastej łyżki budyniu cappucino bez cukru + 150 ml mleka 0,5%, pół małej bułki żytniej + ok. 30 gram twarogu, wędlina sojowa i musztarda węgierska mi się podoba
2) 35 gram makaronu brązowego + chińszczyzna (kurczak, warzywa chińskie, sos do woka) można było dać więcej makaronu 
3 orzeszki ziemne.
3) 100 gram homo 0% z cynamonem coś do tego? warzywa, owoce, orzeszki?
4) Grahamka z twarogiem chudym (ok. 40 gram) 1 połowa z musztardą węgierską, wędliną sojową, połową plasterka sera 12% ogórkiem i pieprzem, 2 połowa z miodem i cynamonem
5) 200 gram twarogu chudego + tak ze 4 łyżeczki krewetek koktajlowych, fit'up, musztarda, pieprz, ketchup.
W międzyczasie ok. 1,5 litra wody i herbata zielona, pokrzywa 
|
całkiem okej jadłospis ale coś nie ma warzyw/owoców?
|