Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mężczyźni z krajów arabskich.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-03, 12:49   #91
Atashia
Raczkowanie

Smile Dot.: arabski kochanek...

Moja ciocia jest polka. Ozenila sie z Iranczykiem ( mieszkal od 20 lat w Londynie) Swietnie sie im uklada

--------------------------------------------------
Zdania wszystkich sa podzielone.
Czasem slysze ze arab, iranczyk czy inna osoba pochodzaca z krajow arabskich ( Muzulmanin ) nie jest dobrym mezem.
Nie jestem w stanie wam tego powiedziec, bo sama nie mam pojecia

Po tygodniu wyjscie za maz to nie zbyt dobry pomysl.
Moze najpierw poznaj faceta, zobacz czy jest ciebie war
- z Muzulmaninami bardzo roznie bywa.

Chodzi szczegolnie o religie " Islam ",

Islam naucza, że "mężczyzna przewyższa kobietę" (Koran, sura 2:228).
Islam naucza, że kobieta ma połowę tych praw, co ma mężczyzna - w sądzie
(2:282) i w dziedziczeniu (4:11).
Islam traktuje żonę jako własność męża. Np. werset 3:14 mówi: "Dobrze jest dla mężczyzny kochać swoje rzeczy: żony i synów, złoto i srebro, i koni..."
Islam nakazuje kobietom zasłaniać twarz, kiedykolwiek wychodzą z domu: "I powiedz wierzącym kobietom... by zasłaniały twarze i nie eksponowały swojego piękna" (24:31).
Jednocześnie Mahomet uczy, że kobiety są ułomne intelektualnie oraz duchowo. Al-Bukhari (2:541) przekazuje słowa Proroka: "Nie spotkałem nikogo bardziej odartego z rozumu i pobożności niż kobiety".

Chyba to tyle, a jezeli chodzi o malzenstwo
to Islam zezwala na poligamię: mężczyzna może mieć jednocześnie nawet cztery żony. "Żeńcie się według waszego wyboru - z dwiema, trzema, czterema..." (sura 4:3).
Mąż może rozwieźć się z żoną - wystarczy jego ustne oświadczenie, zaś żona nie może zainicjować rozwodu wcale. "Można rozwieźć się dwukrotnie" - mówi Koran (2:229). Jeżeli mąż trzykrotnie wypowiedział formułkę rozwodową, ona nie może powrócić do niego, póki nie wyjdzie za mąż za innego, który z nią się również rozwiedzie (oczywiście, z nim również musi współżyć seksualnie). Nakazuje to Koran (2:230).
Islam naucza, że mąż powinien karać żonę bijąc ją lub odmawiając jej współżycia seksualnego. "Jeżeli żony okazują brak posłuszeństwa, karzcie je, nie dzielcie z nimi łóżka i bijcie je..." (4:34).

Poczytajcie sobie, a wiecej praw mozecie znalesc w necie -
Nie pamietam tego az tak wiele ile mowi Koran
Atashia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując