Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Farbowanie. Jak uzyskać maksymalnie czarny kolor z bardzo jasnego blondu ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-09-03, 23:17   #1
Hairfanatic
Przyczajenie

Farbowanie. Jak uzyskać maksymalnie czarny kolor z bardzo jasnego blondu ?

Witam wszystkich. Na wstępie powiem że jestem włosowym fanatykiem . Tak tak dobrze napisałem, jestem mężczyzną ale włosowym fanatykiem . Przerabiałem poszczególne etapy począwszy od tego że zbytnio nie przejmowałem się włosami poprzez etap zainteresowania włosami, poprzez etap bycia włosomaniakiem aż w końcu zostałem włosowym fanatykiem cokolwiek to znaczy.

Z racji tego że wyjątkowo nienawidzę swojego naturalnego koloru (którym jest wyjątkowo ohydny jak dla mnie, bardzo jasny blond) zdecydowałem się na farbowanie już wiele lat temu a właściwie to od kilkunastu lat farbuję. Kolor docelowy, pożądany i wymarzony dla mnie to maksymalnie czarny jak tylko możliwe, powinien być tak czarny i nieskończenie głęboki jak roztopiona świeża smoła, oraz trwały. I w związku z tym właśnie, będę miał kilka pytań, oraz zamierzam też prowadzić dyskusję nt takiego farbowania (od wyjątkowo jasnego blondu do max czarnego). Mam nadzieję że uzyskam na forum porady które okażą się strzałem w dychę jak również że sam będę pomocny.

Moje pierwsze pytanie brzmi:
Czy to prawda że farbami naturalnymi (niechemicznymi) nie można uzyskać intensywności koloru w w/wym. przykładzie czyli od wyjściowego koloru bardzo jasnego blondu do maksymalnie czarnego ?

I na marginesie dodam jeszcze że jestem fanatykiem czerni właśnie, żeby było wszystko jasne. I nie tylko jeśli chodzi o włosy, ten kolor jest po prosu wyjątkowy, zupełnie inny od wszystkich, ma w sobie coś czego brak w innych kolorach i nie tylko go lubię ale także kocham i ubóstwiam wręcz nawet. A jeśli chodzi o włosy to inne kolory dla mnie zwyczajnie nie istnieją.

---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Pyt. drugie.
Jakie farby polecacie które potrafią dać radę osiągnąć maksymalnie czarny kolor z bardzo jasnego blondu ? Oczywiście chodzi o kolor trwały i niezmywalny, a także bez znaczenia jest dla mnie fakt że zdecydowana większość farb jest niby przewidziana dla kobiet.
Jakie są na tyle mocne że dawają radę nie niszcząc włosów za bardzo ? Choć zdaję sobie sprawę że albo intensywny trwały kolor i szkodliwość chemii albo niemożność uzyskania efektu w tym przypadku ale za to mniejsza szkodliwość na włosy.

Z góry dziękuję za odpowiedzi, przykłady i propozycje.
Pozdrawiam.

Edytowane przez Hairfanatic
Czas edycji: 2016-09-03 o 23:32
Hairfanatic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując