2016-09-04, 20:18
|
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Farbowanie. Jak uzyskać maksymalnie czarny kolor z bardzo jasnego blondu ?
Cytat:
Napisane przez Zilka
Po prostu czarna farba. Jakaś z numerkiem 1.0 na sto procent wyjdzie bardzo czarna na jasnych włosach. Tylko nie kupuj granatowej czerni bo poblask może Ci wyjść zielony w miarę wymywania.
|
Wiem właśnie że wszystkie oznaczone 1, N1 czy 1N to te najbardziej czarne z czarnych odcieni. Dzięki za radę ale i tak nigdy nie kupuję i nie mam zamiaru kupować jakiś kombinowanych odcieni.
A pytam dlatego bo chcę wiedzieć jak to jest w praktyce z tymi ziołowymi farbami pod względem właśnie koloryzacji blondu na czarno.
Może znacie jakąś sprawdzoną ziołową ale mega mocną która poradzi sobie z blondem. Jak wspomniałem farbuje już od wielu wielu lat i tak się zastanawiam czy czasami nie szkodzi mi ta farba chemiczna a od dawna używam Schwarzkopf Palette N1 i tak czytając choćby to forum natknąłem się na raczej niezbyt dobre opinie o tej farbie (ale osobiście myślę że bardziej szkodliwe są te rozjaśniające niż te przyciemniające) a z pewnością większość kobiet rozjaśnia. Przeczytałem wszystkie 12 stron opinii o tej farbie a właściwie o tym rodzaju bo mało kto pisze jaki odcień był użyty a to może też mieć znaczenie i być kluczowe. Tylko trochę martwi że jednak zdecydowana większość ma złe zdanie o tej farbie.
Ja akurat z tej korzystam bo jest powszechnie dostępna i niedroga a także muszę powiedzieć że radzi sobie z blondem. Natomiast zgadzam się z tym że jest bardzo śmierdząca i żrąca trochę, ale to już pewnie wszystkie mocne farby mają to do siebie. Na przestrzeni czasu zmieniali też nico skład i miałem wrażenie że nieraz włosy były bardziej matowe a nieraz z większym połyskiem, obecnie ta formuła keratyny jest w formie dodatku do farby w postaci saszetki a jeszcze do niedawna keratyna była niby w składzie farby czy tego aktywatora.
Fakt taki że jednak po użyciu tej keratyny po farbowaniu niemal natychmiast wyczuwa się różnicę , włosy są bardziej miękkie, mają lepszy połysk, są tak jakby bardziej śliskie przez co łatwiejsze do rozczesania.
Ale sam nie wiem w końcu ta farba nie należy do najdroższych a tym samym prawdopodobnie do najlepszych i nie cieszy się dobrą opinią na tym forum jak widać. Niektóre osoby piszą nawet że powoduje wypadanie włosów co może być nawet prawdą bo włosy mi się sypią jak ch****a niestety. Ale nie obwiniam za to farby bo niestety wypadanie z całą pewnością powoduje łysienie androgenowe na które niestety cierpię w jakimś stopniu i niestety zaliczam się do tych podatnych genetycznie na to ch*******o. Ale na szczęście radzę sobie z tym nawet dosyć dobrze, mój stan był już nieciekawy bo miałem łysinę na czubku głowy a także cofniętą linię i duże zakola. Zdołałem to jednak odbudować i właśnie dlatego teraz nie tylko jestem włoso-maniakiem ale włosowym fanatykiem bo zaczynasz doceniać coś dopiero jak to tracisz czy stracisz.
Ponad to moje włosy są bardzo cienkie i słabe tak jak przeważnie u większości blondynów, dlatego też zastanawiam się nad zmianą farby.
Znalazłem jeszcze takie coś http://www.farouk.pl/farouk-chi/240-...-amoniaku.html
co o takich farbach sądzicie ?
Dodam że farbowanie takie, radykalna zmiana koloru z bardzo jasnego blondu na max czarny oprócz moich preferencji, pomaga mi również maskować przerzedzenia i tym samym powoduje iluzje optyczną jakby gęstość włosów była większa niż w rzeczywistości a łysina mniejsza niż w rzeczywistości. Zresztą nawet ludzie nie łysiejący i kobiety z naturalnym blondem farbujące na czarno wiedzą jak ohydne są blond odrosty i wiedzą o tym że daje to efekt iluzji optycznej w drugą stronę, tzn. jakby były widoczne przerzedzenia i ogólnie słabsza gęstość włosów.
Czas edycji: 2016-09-04 o 20:35
|
|
|