Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - nie chce iść na studia a rodzice mi każą
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-09-05, 16:00   #1
aga21d
BAN stały

nie chce iść na studia a rodzice mi każą

Jestem w 3 klasie biologiczno-chemicznej. Po skończeniu szkoły, bede starała się znależć gdzieś jakaś pracę, kasjerka czy cos, i pójść na studium masażystke lub kosmetyczkę zaocznie. Rodzice i siostry, które są 13 lat ode mnie starsze uważają, że jestem głupia, ze nie chce isc na studia, bo jedna zrobila studium fryzjerstwa i i pracuje w firmie fizycznej gdzies( ale mówiąc tutaj o niej, uwazam ze to jej wina, bo zapotrzebowanie na fryzjerkie jest caly czas) . Kontynuujac mama uwaza ze jesli nie zrobie studiów bede nikim i bede wołac u faceta na głupie podpaski.
Ja wiem, ze jak pojde na studia to po roku i tak zrezygnuje, bo nie chce mi sie i nie dam sobie rady.
Chodze od pocczatku liceum z chłopakiem, i myslimy powaznie o zwiazku w przyszlosci chcemy sie pobrac.
Ale znowu rodzice mama uwaza ze to wszystko przez chłopaka ze sie przestalam uczyc bo w gimnazjum 4 byly a w liceum 2 i 3 mam. i ze ze studiow tez przez niego zrezygnowałam.
Rodzice maja bardzo stare poglady co chodzi o wszystko, non stop mi mowia bez studiów jesteś nikim, nigdzie nie dostaniesz pracy. Uważam ze majac zawod masazysty lub kosmetyczki znajde prace pozatym ja to lubie . Chłopak mi otworzyl oczy, bo patrzac teraz na ludzi nie trzeba miec magistra zeby pracowac w zawodzie z pasja.

Dzielę się z wami tym bo juz nie wiem co mam robić, mam dosć tego wszystkiego. Nie chce isc na studia ale siostry i rodzice nie dadza mi zycie jak na nie nie pojde. Pozatym jestem bardzo nerwowa teraz i przyznam ze czesto odpyskuje rodzicom.
Mama mowi ze widzi ze jestem jakas cieta na siostry, ale co mam sie usmiechac jak w niczym mnie nie popieraja i tylko gardza bo nie chce ich dzieci nianczyc jak przyjada na weekend, tylko np w niedziele sobie pojade na wycieczke z chlopakiem gdzies to sa pretensje bo mnie w domu nie ma.
Czasami mam ochote wyjsc z domu i pojsc gdzies, rozwala mnie wszystko,
Czy to ja jestem taka głupia jak mowi mi rodzina czy to oni maja przestarzale poglądy.?
aga21d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując