Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ubezpieczacie dziecko w szkole?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-09-07, 12:28   #5
21pyza
Zadomowienie

Dot.: Ubezpieczacie dziecko w szkole?

Cytat:
Napisane przez barbara198080 Pokaż wiadomość
Lepiej bo w razie szkody kontaktuje się z agentem i on mówi jak mnie pokierować dalej aby otrzymać pieniądze od ubezpieczyciela.

Uważam, że szkoła nie powinna być pośrednikiem i nie powinna nic narzucać. Przez to bardzo mało % rodziców wie, że ma możliwość odrzucenia ich oferty i wybrania czegoś innego z innego towarzystw. Dodatkowo po co karmić dyrektora prowizją? (tak potwierdzone info).
W szkole bierzesz wniosek z sekretariatu wypełniasz na kolanie i po sprawie (szkoła kontaktuje się z ubezpieczycielem). dostajesz pieniądze - koniec pieśni.
Jestem obecnie na etapie zwrotu pieniędzy z ubezpieczenia ( nie szkolnego) i życzę zdrowia każdemu kto musi się użerać z agentami likwidatorami i innymi pomocnymi w razie wypadku, którzy mają cię pokierować.

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;65037401]to gdzie można ubezpieczyć dziecko szkolne ?

rok temu nie znalazłam lepszej oferty niż to co proponowały szkoła i przedszkole[/QUOTE]
Szkoły mają zniżki za grupowe ubezpieczenia dlatego jest taniej. Chyba że chcesz ubezpieczyć dziecko na wyższą kwotę to wtedy musisz się rozglądnąć. Z tego co mi się wydaje to standardowo w szkołach i przedszkolach to jest 10 000 albo 15000 zł.