2016-09-07, 23:06
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Cytat:
Napisane przez wild_girl1
Hej dziewczyny  Witam sie wieczorową porą i melduje sie po dzisiejszych połówkowych 
Strasznie sie stresowałam od wczoraj... No ale nie było czego  ogólnie wszystkie narządy na swoim miejscu, serduszko biło tętni-142. Przy serduszku zatrzymała sie chyba na 5 min. nic nie mówiąc i troche spanikowałam... Mąż też sie przyznał, że sie przestraszył, że coś nie tak... Ale okazało się, że jest ok wszystko. Jedynie co z pomiarów wyszło to to że wg OM 22tc a wg USG 20t3d od początku maluch był mniejszy o tydzień a le teraz jeszcze o pare dni... Ale kazała sie tym nie przejmować. Dodatkowo stwierdziła źe macica troche za twarda, powiedzialam, że miewam stwardnienie brzucha więc znów wracam do luteiny tym razem 2x1. Z szyjka macicy wszystko ok. No i dodatkowo acard kazala łykać, ponoć poprawia przepływ krwi w łożysku. No i dostalam skierowanie na słynną już glukozę z obciążeniem... Już sie boje... Maluch ogólnie ruchliwy, ładnie współpracował, dostaliśmy sporo zdjęć USG (co prawda nie w 3D ale i tak fajnie) no i w końcu wiadomo kto zamieszkuje u mnie w brzuszku.... Będzie dziewczynka! Najprawdopodobniej Juleczka  chciałam Marysię ale mojemu nie bardzo to imie sie podobalo, chociaż po badaniu sie na nie zgodził ... No ale poszłam na kompromis i na Julci stanęło 
|
Brawo super że wszystko ok! Moj małż kiedyś bardzo chciał Julię, ale jego kuzyn z tym samym nazwiskiem tak samo dał na imię swojej więc się przekonał do mojej propozycji. A i tak będzie chłopak 
u nas też się zatrzymał na usg w jedynm momencie się zestresowałam jak cholera, a ten sobie ostrość obrazu ustawiał  
nasz Maluszek też mniejszy niż termin z OM i też stracił w niektórych wymiarach jueszcze 2-3 dni w stosunku do ostatnich badań, ale nas też uspokoił że to ok i może być jeszcze tak, że nadrobi z nawiązką w 3 trymestrze 
Tak teraz pomyślałam że w sumie ja mam następną wizytę dopiero na początku października, czyli zacznie lecieć 24 tydzień, a nie dostałam skierowania na glukozę...
|