Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Praca na wakacje ZA GRANICĄ
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-06, 11:13   #18
jennuś
Zakorzenienie

Dot.: Praca na wakacje ZA GRANICĄ

Cytat:
Napisane przez la primavera Pokaż wiadomość
jennuś, ja rok temu pojechałam w ciemno do londynu i pracę znalazłam, moja koleżanka też.
Bez pracy i jak sie okazało później rowniez bez mieszkania wylądowałyśmy w londynie i też mozna dać radę, mimo z mój ang wcale nie był zdumiewająco dobry
ale ja jednak mam stracha że samej w ciemno to ryzyko jak cholera, wolę nie pakować się no juz taki mam charakter, poza tym rodzice mnie nie puszczą samą w ciemno.

Cytat:
Napisane przez marthusia Pokaż wiadomość
No jesteśmy niemal w tej samej sytuacji.Jeżeli coś znajdę,to napewno dam znać.
A jakie,że tak powiem,masz wymagania?Gdzieś w szczególne miejsze chcesz się wybrać?Jaki język znasz?Jeżeli jedziesz sama,to wydaje mi się,że ne będzie problemu.Poszukaj na googlach ofert na Krecie,kurcze,zapomniałam jak się nazywa miejscowość(na K),w której podobno zawsze w lato jest praca dla kelnerek.Mile widziany jest tam polski,rosyjski i hiszpański.

Jak dla mnie jechanie w ciemno to troche(bardzo bardzo)strach.Różnie takie historie się kończą,a szczęście to nie każdy ma.(btw.czego dumna studentka uczy się na UAM'ie?)
Marthusiu jakbyś mogła dać znać w razie czego to będę bardzo wdzięczna. NAwet mogłabym się wybrać z jakąś wizażanką jeżeli też by chciała jechać a nie miałaby z kim. No bardzo mi zależy naprawdę. Szukam pracy głównie jako kelnerka, recepcjonistka. Miejsce - nie mam specjalnych wymogów ale jak już mam wybierać to Francja, Hiszpania, Włochy, Portugalia, Grecja, kraje śródziemnomorksie. Języki - ang. bardzo dobrze, franc. i hiszp. dobrze, włoski, niemiecki, rosyjski - komunikatywnie.