Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zapachy Demeter
Wątek: Zapachy Demeter
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-06, 16:52   #230
Sabbath
Wiedźma

Dot.: zapachy Demeter

Cytat:
Napisane przez dreamer4 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy ktoś wie które są bardziej wilgotne i deszczowe (dokładnie chodzi mi o zapach po deszczu)Thunderstorm czy Rain??
Pojawiły się 15tki na allegro i rzucam sie jak ryba w sieci?? A cena wg was atrakcyjna 45 zł za 15 ml??
Jeśli chcesz jedną buteleczkę, to cena obleci (biorąc pod uwagę drogi transport), ale ogólnie przelicznik jest dla sprzedającego baaaaardzo korzystny. One są po 5 $.

A co do wilgoci:
Rain jest ozonowy bardziej, jak powietrze po burzy. Kubeł wody na łeb to bardziej Thunderstorm. Choć to raczej takie wrażenie, jakbyś w kałuży siedziała. Nie żeby niefajne.

Wypróbowałam Chocolate Chip Cookie od Lei. Dziękuję.

Potwierdzam, jest dość trwały, choć Snow trwalszy.

Co do samego zapachu Chocolate Chip Cookie:
to rzeczywiście ciastko. Podkreślam: ciastko, nie ciasto.
Ciastko kupne, z dużą ilością proszku do pieczenia i dominującym aromatem starego masła.
Jest w nim niby wszystko, co trzeba, żeby był ciastkowy, ale to wrażenie ciastka, którego z pewnością nie zjadłabym.

Dzięki temu zapachowi z mojej listy marzeń wyleciały jak z katapulty wszelkie ciastkowe zapachy Demeter (a miałam chrapkę na Cinnamon Toast na przykład). Mam już pewne pojęcie, jak hamerykańce wyobrażają sobie ciastka i wiem, że nie dla mnie one, oj nie...
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując