Co do moich sprawdzonych sprzedawców to z Allegro:
-
jashek9 - dobrej jakości srebro ale jak dla mnie za mały wybór
-
creativshop - bardzo dobrej jakości kamienie, ostatnio specjalizuje się w sprzedaży całych sznurków dobranych kamieni, i miłe gratisy przy zakupie na dodatek
-
art-srebro - srebro, ma tanie kulki satynowane 7mm - po 3 zl, taniej nigdzie nie widziałam
-
tomeksojka1 - niezle kamienie i szkło, sporo dodatków
-
qr4ac - kamienie w sznurkach, trzeba dobrze czytać opis
-
borys78 - ładne drewno, w miarę tanie bigle srebrne, szkło jak dla mnie drogie ale za to przemila obsługa, Pani Monika i doradzi i pomoże
-
MAJORETTE_2005 - wszelkiej maści drobiazgi
-
nutsy - bardzo fajne kamienie i dobrej jakości ale w sumie dosyć drogie
-
bostarbb - koraliki drobne
-
krasny_ludek - srebro - dobra jakość
-
dalis_pl - tani bursztyn i ma tą zaletę, że mogę podjechać do niego bo blisko
-
gryf26,
Pallot1 - naszyjniki z kamieni za rozsądną cenę
U wszystkich ww. wymienionych coś kupowałam i nie było nigdy problemu.
Ostatnio odkryłam
ANTYKWARIATeduPL - bardzo ładne perły naturalne ale jeszcze u nich nie brałam - czaję się

. I robiłam pierwsze zamówienie u
-lador- u Pani Doroty - miła osoba, cierpliwa i wytrzymała na moje grymasy. Niedługo powinny przyjść bryłki fluorytów - zobaczę jak kamienie jakościowo.
Jedyna kobieta, która mnie mocno zezliła to
kleopathra1 - po prostu zapomniała wysłać do mnie przesyłkę przez 2 tygodnie. I jeszcze zdziwiona, ze się wkurzam. Powinnam wystawić negatywa ale machnęłam ręką. Ale i tak ma zawieszone konto. Miałam też jakies przeboje z
MK-ART- mają kompletnie inne ceny na allegro i w sklepie (na allegro taniej jak się okazało) ale przyjęli reklamacje. I
CostumeJewellery ma niedokładne opisy na stronie - szkło było fizycznie fioletowo złote a na zdjeciu szaro złote. W opisie aukcji ani słowa o kolorach. Teraz już się poprawili i w każdym opisie piszą kolor. Trzeba im przyznać, że reklamację załatwili szybko i sprawnie. Mają też najtańsze jak do tej pory pierdułki typu karabińczyki, oczka itp. ale mogę się mylić