Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-06, 17:08   #1164
karla_92
Zakorzenienie

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
ja probowalam ale ze splukiwaniem (o wyczesywaniu nie slyszalam i jakos sobie tego nie wyobrazam). pomaga doraznie, na jedno mycie. pozniej jak juz tego nie zrobisz, to normalnie sie przetluszcza.
mi pomaga na przetluszczanie rowniez zwiazywanie wlosow. znaczy po umyciu i wyschnieciu nie nosze rozpuszczonych. czesze je i splatam warkocz (np. na noc, albo kucyk w ciagu dnia) i nie czesze do nastepnego mycia (nie zawsze sie da, ale jak juz musze cos poprawic to czesze nie dotykajac skory glowy). staram sie ich nie poprawiac w ciagu dnia, nie zawsze sie da, ale staram sie przynajmniej i pomaga, wlosy dluzej wygladaja dobrze
To jak pomaga tylko jednorazowo to sie nie oplaca

Cytat:
Napisane przez rossetka Pokaż wiadomość
kiedys mama mi poradzila by na tluste wlosy wetrzec w nie bialko a potem jak wyschnie wyczesac w koncu dostosowalam te rade do swoich potrzeb i zawsze wieczorem moczylam wlosy woda a potem wcieralam w nie troche bialka mymieszanego z woda i szlam spac na drugi dzien wystarczylo wyczesac bialko z wloskow i do tego wloski byly ladnie pokrecone bo bialko dawalo efekt podobny do pianki ale teraz mam inny sposob- uzywam alantanu-mozna uzywac tez talku pudru sypkiego etc ktorywchlania sebum z wlosow i skory glowy a dotego dodaje im ladnej objetosci i troche jakby prostuje xD i wogole fajnie dziala tylko przy ciemnych wlosach trzeba uwazac zeby dobrze wyczesac
Ja też używam tego pudru i dla mnie jest super Tylko trzeba go szybko wyczesac i dokladnie. Troche elektryzuje wlosy ale po pewnym czasie sie uspokajaja
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora