2008-02-06, 17:08
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Cytat:
Napisane przez kosmita77
ja probowalam ale ze splukiwaniem (o wyczesywaniu nie slyszalam i jakos sobie tego nie wyobrazam  ). pomaga doraznie, na jedno mycie. pozniej jak juz tego nie zrobisz, to normalnie sie przetluszcza.
mi pomaga na przetluszczanie rowniez zwiazywanie wlosow. znaczy po umyciu i wyschnieciu nie nosze rozpuszczonych. czesze je i splatam warkocz (np. na noc, albo kucyk w ciagu dnia) i nie czesze do nastepnego mycia (nie zawsze sie da, ale jak juz musze cos poprawic to czesze nie dotykajac skory glowy). staram sie ich nie poprawiac w ciagu dnia, nie zawsze sie da, ale staram sie przynajmniej  i pomaga, wlosy dluzej wygladaja dobrze 
|
To jak pomaga tylko jednorazowo to sie nie oplaca
Cytat:
Napisane przez rossetka
kiedys mama mi poradzila by na tluste wlosy wetrzec w nie bialko a potem jak wyschnie wyczesac  w koncu dostosowalam te rade do swoich potrzeb i zawsze wieczorem moczylam wlosy woda a potem wcieralam w nie troche bialka mymieszanego z woda i szlam spac  na drugi dzien wystarczylo wyczesac bialko z wloskow  i do tego wloski byly ladnie pokrecone bo bialko dawalo efekt podobny do pianki  ale teraz mam inny sposob- uzywam alantanu-mozna uzywac tez talku pudru sypkiego etc ktorywchlania sebum z wlosow i skory glowy a dotego dodaje im ladnej objetosci i troche jakby prostuje xD i wogole fajnie dziala  tylko przy ciemnych wlosach trzeba uwazac zeby dobrze wyczesac 
|
Ja też używam tego pudru i dla mnie jest super Tylko trzeba go szybko wyczesac i dokladnie. Troche elektryzuje wlosy ale po pewnym czasie sie uspokajaja
|
|
|