2008-02-06, 22:16
|
|
Zakorzenienie
|
Cerruti 1881
Moze tworzenie osobnego watku dla jednego zapachu nie zawsze ma sens, ale skoro doczekal sie swojego watku Slon, Euphoria, Angel to dlaczego nie napisac o tym bylo nie bylo klasyku? Jak oceniacie te perfumy? Za co lubicie a moze za co nie znosicie?
Ja je poznalam, kiedy bylam jeszcze dziewczynka i wchodzilam dopiero w swiat perfum. Czesto mama zabierala mnie do perfumerii, a przy zakupach dostawala mase rozmaitych probek, ktore oczywiscie testowalam ja Kiedys wsrod nich znalazlo sie Cerruti 1881. Trzymalam te probke u siebie i czseto wachalam, wydawalo mi sie, ze to sliczne, swieze perfumy, z nuta frezji i fiolka (a bylam wtedy laikiem). Jakos tak jednak wyszlo, ze kiedy juz stalam sie dorosla, calkiem zapomnialam o Cerruti. Czy on w ogole bywa jeszcze w perfumeriach (sieciowych)? Czy moze zostal calkiem zapomniany? Chetnie go sobie przypomne, bo nurtuje mie to, jak on pachnie, jak bym go teraz odbierala. Wydaje mi sie, ze jest bardzo znany, charakterystyczny i elegancki:0 Taki dla ladnej zadbanej kbiety w garniturze
|
|
|