Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-09-13, 08:32   #2015
NiEBiE
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
Podobają mi się dresiki dla chłopców, chyba zatrudnię rodziców do wizyty w Lidlu
A mnie podobają się sukienusie i legginsy. Muszę na nie zapolować.

Cytat:
Napisane przez Agnes_K Pokaż wiadomość
Dziewczyny po weekendowej burzy mózgów wybraliśmy imię - będzie Krzysio
Bardzo ładne imię.

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
Oby w sobote dzidzius pokazal klase i sie ujawnil z tym co tam chowa i zeby nie spał [emoji14]
Zjedz przed badaniem tak z 20 minut coś czekoladowego, to będzie brykał

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
A na glukozę idę jeśli dobrze kojarzę w następny piątek... ile się czeka na wyniki? Dzień czy coś dłużej? Wizytę mam w środę... myślałam żeby badania w poniedziałek robić, ale chyba zrobię w piątek żeby na spokojnie ze wszystkim zdążyć
Też mam dawkę 75 i mam mieć zbadaną tylko na czczo a potem po 2h.
Ja miałam wyniki tego samego dnia po południu.

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość
Ja jestem po lekarzach. Z młodym wszystko w porządku. Kawał chłopa 430 gramów
Że mną troszkę gorzej, p doktor zaniepokojona moimi dusznosciami i Tsh. Dostałam hormony i mam rozpocząć leczenie u endokrynologa.
U dentysty okazuje się że mam zęba do kanałowego leczenia :-( znów pójdzie kasy w cholere ehh... Kolejny problem trzeba będzie zrobić zdjęcie rentgenowskie a jak wiadomo w ciąży to bardzo niebezpieczne. Poszłam do nowej babeczki na osiedlu i założyła mi tylko lekarstwo. Poradziła czekać jak nie będzie boleć do porodu.. Ale z drugiej strony przecież jak mam stan zapalny to nie mogę chodzić z tym w ciąży bo to szkodzi! W ogóle obchodziła się że mną jak z jajkiem jakbym była jej pierwsza pacjentka w ciąży..
Jakoś nie podeszła mi. I oczywiście 150 zł poszło się nie powiem brzydko...
Ale duży Synuś!
Moja w 18tc miał 150 gram, ciekawe ile teraz przybrała.
Najważniejsze, że jesteś już pod opieką lekarzy specjalistów i teraz już będzie lepiej. Kiedy idziesz do endokrynologa?
Cytat:
Mi nie zlecono tego badania. Hm może na kolejnej wizycie. A właśnie sobie uświadomiłam że u mnie tata i babcia mają cukrzycę nabyta. Nie pytała mnie p doktor. Muszę ją zapytać za 2 tyg już mam wizytę.
Szkoda, że nie powiedziałaś o tej cukrzycy, bo Moniczi przez obciążenie genetyczne miała krzywą cukrową robioną już na samym początku ciąży. A jak Ci wyszła glukoza z krwi?

Cytat:
I dziś w poczekalni spotkałam swoją koleżankę z liceum z klasy czekała do tej samej doktor. Ma termin na grudzień. Ale zbieg okoliczności szczególnie że pochodzimy z innego miasta niż mieszkamy teraz
O, jakie miłe spotkanie. Będziecie teraz utrzymywać kontakt?

Cytat:

Jestem 5 kg na plusie już!
Widzę po biodrach i nogach... W ogóle z mięśni mi się galareta zrobiła i cellulit :'(
Już nie mogę się doczekać kiedy zacznę ćwiczyć i się tego pozbede!
A moja waga ciągle raczej w miejscu, tylko małe odchylenia w zależności od pory ważenia. Ale ja mam spory zapas tłuszczyku, więc to na pewno dlatego.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65228076]Znajoma teraz powtarza krzywą po dwóch tygodniach, bo coś nie tak wyszło
[/quote]
To niedobrze, bo nie można tego powtarzać. Widocznie lekarz zadecydował, że powtórka jest wskazana i wie co robi.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65228076]
Chciałam się tylko pochwalić, że wczoraj po raz pierwszy dostałam 3-4 porządne kopniaki, aż podskoczyłam przy pierwszym Mąż z ręką na brzuchu też je poczuł Gdybym była szczupła to pewnie byłyby nawet widoczne
Wspaniałe uczucie, nawet jeśli za parę miesięcy będę mieć go dość [/QUOTE]
Ekstra! Gratulacje

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora