Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Anglia :)
Wątek: Anglia :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-07, 22:36   #2105
monikao
Raczkowanie

Dot.: Anglia :)

Cytat:
Napisane przez kuseczka Pokaż wiadomość
Postarał się ten mój TŻ, prawda

Oj tak, dzisiaj piękna pogoda.
Czuję już wiosnę w powietrzu

Acha i pytanie do dziewczyn z TŻ-tami Anglikami- czy Anglik potrafi być szarmancki? Czy np. otwiera wam drzwi jak wchodzicie razem do sklepu?
Moj wchodzi pierwszy i przytrzymuje mi drzwi, a potem idzie tuz za mna lub dalacza do mnie, zalezy jaka sytuacja.
Pamietam na roczek naszej coreczki bylam jeszcze w pizamie, a tu dzwonek do drzwi, wsciekla na tz (nie chcial otworzyc) schodze na dol, otwieram a tam pan z okromnym koszem kwiatow.
Uwielbiam kwiaty.

[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6519768] I jak wyjdzie pierwszy zabek to mamusia prezent dostaje

Wlasnie

[/quote]

A babcia dla wnuczki lub dziedek dla wnuka kupuja buty

Cytat:
Napisane przez sylwunia3009 Pokaż wiadomość
Mój Anglik mi otwiera drzwi, wogóle po obiedzie zabiera mi talerz, zawsze nosi moje ciężkie torby do pracy (pracujemy razem). Co do jego zwyczajów, to oprócz kanapek z frytkami i naleśników z sokiem z cytryny i cukrem (ale to dla nich normalne) narazie nic nie pamiętam, ale jak sobie przypomnę to napiszę.
Ja tez je uwielbiam, ale kiedys tz zrobil dla mnie nalesniki z bananem, orzechami wloskimi i toffi. ummmm to byla wyzerka

Cytat:
Monika jeśli można wiedzieć to w jaki sposób starasz się o obywatelstwo. Po ślubie? czy tak o?
Tak po slubie 2 lata. O ile pamietam wymagaja 1 slubu i 3 lata pobytu w UK. Nie pamietam dokladnie. Ja narazie chce zdac test a potem zobacze. Zdaje teraz, bo powiedzieli, ze z roku na rok bedzie trudniej.
monikao jest offline Zgłoś do moderatora