2008-02-07, 22:36
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Anglia :)
Cytat:
Napisane przez kuseczka
Postarał się ten mój TŻ, prawda
Oj tak, dzisiaj piękna pogoda.
Czuję już wiosnę w powietrzu
Acha i pytanie do dziewczyn z TŻ-tami Anglikami- czy Anglik potrafi być szarmancki? Czy np. otwiera wam drzwi jak wchodzicie razem do sklepu?
|
Moj wchodzi pierwszy i przytrzymuje mi drzwi, a potem idzie tuz za mna lub dalacza do mnie, zalezy jaka sytuacja.
Pamietam na roczek naszej coreczki bylam jeszcze w pizamie, a tu dzwonek do drzwi, wsciekla na tz (nie chcial otworzyc) schodze na dol, otwieram a tam pan z okromnym koszem kwiatow.
Uwielbiam kwiaty.
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6519768]  I jak wyjdzie pierwszy zabek to mamusia prezent dostaje 
Wlasnie 
  [/quote]
A babcia dla wnuczki lub dziedek dla wnuka kupuja buty
Cytat:
Napisane przez sylwunia3009
Mój Anglik mi otwiera drzwi, wogóle po obiedzie zabiera mi talerz, zawsze nosi moje ciężkie torby do pracy (pracujemy razem). Co do jego zwyczajów, to oprócz kanapek z frytkami i naleśników z sokiem z cytryny i cukrem (ale to dla nich normalne) narazie nic nie pamiętam, ale jak sobie przypomnę to napiszę.
|
Ja tez je uwielbiam, ale kiedys tz zrobil dla mnie nalesniki z bananem, orzechami wloskimi i toffi. ummmm to byla wyzerka
Cytat:
Monika jeśli można wiedzieć to w jaki sposób starasz się o obywatelstwo. Po ślubie? czy tak o?
|
Tak po slubie 2 lata. O ile pamietam wymagaja 1 slubu i 3 lata pobytu w UK. Nie pamietam dokladnie. Ja narazie chce zdac test a potem zobacze. Zdaje teraz, bo powiedzieli, ze z roku na rok bedzie trudniej.
|
|
|