Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kiedy czas na pierwsze dzieckooo? Potrzebna rada!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-09-16, 10:19   #1
aleandra_d
Przyczajenie

Kiedy czas na pierwsze dzieckooo? Potrzebna rada!

Jesteśmy narzeczeństwem, ślub za rok. On (l. 25) kończy studia - pracuje, dodatkowo ma zajecie które przynosi całkiem dobre pieniądze. Ja (l. 24) skończyłam studia ide na doktorat (to jedno z moich wielkich marzeń), pracuje od zawsze sezonowo pomiędzy nauką- ale zawsze w zawodzie więc mam i dość duże doświadczenie i dobre cv, i prace mogę tez wykonywać w domu. Rodzice moi i jego, obojgu nam chętnie pomagają i wsparcie mamy od nich 100%. To tyle wstępu - musiałam trochę nakreślić sytuacje bo chciałabym zajść w ciąże i troche czuje się bezradnie... Bo w dzisiejszych czasach nie ma za bardzo dobrego czasu na dziecko. Mam 3 znajome pary młodych małżeństw po 24-28 lat którzy starają się o dziecko i z powodu różnych przyczyn zdrowotnych!! W tak młodym wieku nie mogą zajść w ciąże.. , nie chce dołączyć do ich grona.. .

Przechodząc do sedna - czy teraz na niecały rok przed ślubem jest dobry moment aby postarać się o dziecko? Jak się uda to urodziłabym przed ślubem około 1,5 miesiąca. Boje się ze potem wciągnie mnie wir życia i decyzję o dziecko będziemy odkładać w nieskończoność. On się bardzo boi ale nie mówi nie, ja boje się jeszcze bardziej ale staram się być silna i tego nie pokazywać.

Bardzo was proszę o poradę. Być może panikuje lub źle podchodzę do sprawy ale jestem bardzo niedoświadczona w temacie macierzyństwa

P.S. Wydział mam kochany ciąża beda się cieszyć tak samo jak ja i nikt mi na studiach problemu nie zrobi.
aleandra_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując