Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 42 lata i zmarszczki..help!!!:)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-11, 11:37   #1
CruelOrchid
Wtajemniczenie

45lat- rady

Witam
I z góry przepraszam jeśli taki wątek gdzieś istnieje ale nie znalazłam nic "mocno podanego na tacy" a potrzebuję konkretnych rad

Sprawa dotyczy mojej mamy która ma niedługo urodziny(45).Chciałam jej zafundować jakiś "zestawik"... niekoniecznie "firmowy" zestaw jakiś produktów.. tylko pokazać jak może zadbać o skórę twarzy inaczej niż robi to dotychczas. Mama jest kobietą która zawsze wolała wydać pieniądze na rodzinę niż na siebie.Kosmetyki zazwyczaj ograniczały się do jakiegoś zwykłego kremu typu(nivea czy nivea soft), pudru i tuszu do rzęs.A oczyszczanie... woda z mydłem.
Ja zanim czytając wizaż doszłam do tego jak ja sama powinnam o swoją buzię dbać "straciłam" sporo czasu wiec proszę was o pomoc( bo teraz czasu mam dość mało-za późno wpadłam na pomysł prezentu).

Moja mama ma cerę raczej mieszaną/tłustą (ciężko mi sprecyzować),ciemną, rozszerzone pory na policzkach,nigdy nie zauważyłam żeby miała problemy z naczynkami, jak na razie nie widzę też u niej zmarszczek. Ostatnio jednak na policzkach pojawiły sie jakieś ciemno czerwone "wypieki" (nigdy nie miała żadnych problemów ze skórą)-- dostała na to kapsułki z olejkiem z wiesiołka do smarowania.
W sumie nie wiem czy jest możliwe jakieś takie szybkie określenie co mogła bym jej zaproponować/kupić..
jedyne krem przeciwzmarszczkowe jakie obił mi się o "oczy" to Ystheal+ i wiem ze powinnam inwestować w coś z vit.C. Jednak przy Ysthealu powinno się koniecznie stosować filtry prawda? (wiem ze powinno się stosować je zawsze- ale obawiam się ze nie "zmuszę" mamy do tego typu myślenia- i wydawania pieniędzy). Może jakieś suplementy diety? Wiosna idzie lato.Mama większość wakacji spędza na działce, zawsze jest zabiegana i dużą przyjemności sprawia jej chwila odpoczynku na leżaku z buzią w kierunku słońca.Nie przekonam jej do filtrowania buzi,a tym bardziej całego ciała:/
Właściwie jak tak myślę to jedynym mankament jaki ja widzę na jej buzi to te bardzo rozszerzone pory, bo skóra sama w sobie jest gładka.
Strasznie namieszałam ale może ktoś coś doradzi
CruelOrchid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując