2016-09-22, 15:09
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Joga
Do @Agacik
Joga jak najbardziej pomaga w problemach ze sobą ale efekt nie przyjdzie ot tak, sam z siebie - jak to w życiu bywa, efekt Twoich starań będzie miarą wysiłku jaki włożysz w jego uzyskanie Ja tak naprawdę zaczęłam odczuwać pozytywny wpływ na psychikę dopiero po około 2 latach praktyki, także nie zniechęcaj się zbyt szybko Na początku najważniejsze jest wypracowanie poprawnej techniki i od tego trzeba zacząć
Przede wszystkim na początek poczytaj sobie czym joga jest w teorii, jakie są jej podwaliny i myśl przewodnia. Poznaj podstawy filozofii jogii i 5 głównych zasad jakimi jogin powinien kierować się w życiu oraz na macie
Jak już będziesz na zajęciach, postaraj się być TU i TERAZ. To jest chyba najtrudniejsze dla początkującego, dla mnie również było, ale staraj się nie błądzić myślami tylko totalnie koncentruj się na swoim ciele. Zwróć uwagę na wszystkie odczucia płynące z ciała, czy jesteś dobrze ustawiona, czy Cię coś boli, czy robisz wszystko w zgodzie ze swoimi możliwościami na "tu i teraz" itp. I najważniejsze: NIE PORÓWNUJ SIĘ Z INNYMI. Joga to nie sport czy zawody, tylko czas dla Ciebie. Koniec... Zapamiętaj to 
Joga to również praca nad ego (poskramianie go). Polecam TEGO bloga. Myślę, że znajdziesz tu wiele porad mogących Cię zainteresować
|
|
|