Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Świadkowa-proszę o pomoc
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-09-25, 19:09   #1
xpaulaax
Raczkowanie

Świadkowa-proszę o pomoc

Hej !
W przyszlym roku w lipcu ja i moj narzeczony pobieramy sie. Dwa miesiace temu jak tylko obgadalismy kwestie swiadkow i swiadkowych to spytalam moja przyjaciolke czy zgodzi sie na taka role
Niestety w odpowiedzi uslyszalam ze nie jest pewna czy bedzie mogla sie wybrac (mieszkamy za granica a slub odbedzie sie w Polsce).
Poczekalam kilka tygodni i postanowilam znow zapytac ale znow w odopowiedzi uslyszalam to samo- ze nie jest pewna bo nie planuja wyjazdu do Polski i jak bedzie z kasa.

Postanowilam wiec zapytac najbliższej kuzynki ktora jak tylko uslyszala pytanie to zalala sie lzami wzruszenia oczywiscie zgadzajac sie i od wtedy bardzo sie angazuje pytajac o kwestie organizacyjne, co moze zrobic, jak mi pomoc itd.

No i teraz powoli przechodze do pytania... pare dni temu moja kolezanka bedac u nas w odwiedzinach zagadnela, ze w sumie co sie bedzie zastanawiac i ze przyjedzie i bedzie moja swiadkowa...szczerze mowiac to troche mnie zatkalo i nic nie odpowiedzialam bo juz tyle razy przerabialysmy z nia ten temat i zawsze mowila ze nie wie, ze chyba nie, ze zobaczy..
Wiem, ze popelnilam błąd bo powinnam byla jej zapytac o jasna odpowiedz ale z kolei myslalam ze odpowiadala tak wymijajaco i nie odmowic mi wprost zeby nie było mi przykro...

Blagam Was doradzcie mi co zrobic i jak teraz z tego wybrnac i wytlumaczyc jej ze ktos inny bedzie juz spelnial ta role, szczególnie, ze moja kuzynka jest z miejscowosci w ktorej slub bedzie organizowany, zna moja rodzine i bedzie mogla angazowac sie w organizacja w sytuacji gdy moja kolezanka mieszka na drugim koncu Polski i dopiero teraz powiadomila mnie o swojej decyzji..

Z gory dziekuje, pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
xpaulaax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując