2016-09-26, 11:12
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zagubienie w związku
Cytat:
Napisane przez aleks_90
1.To juz bym wolała tego kwiatka sama sobie kupić. Tak na prawdę w tym "kwiatku" chodzi o to że facet sam na to wpadł, że miał gest itd a nie że wydał 8zł...
2. Zaproponuj żeby pomógł. Hmmm zapewne milej jest jak facet sam zauważy że mógłby pomóc, wykazał chęci. To o to tu chodzi. Sasiad też mi pomoże jesli go poproszę.
Autorko akurat nie trafiłas na typ który sam z siebie pomaga bo to lubi i zauważa kiedy trzeba pomóc, kupuje kwiaty sam z siebie bez gadki, ale dlatego że chce sprawic kobiecie radosc.
Jesli facet po 3 miesiacach zwiazku taki jest to co bedzie potem?
|
Nie każda kobieta lubi dostawać kwiatki. Ja np. nie chciałabym dostać.
Pewnie że jest milej jak facet sam zauważy, przeczyta w myślach itd. Często po prostu nie widzi, albo nie wie co jest do zrobienia, albo uważa że skoro Autorka rwie się do zmywania to tego chce. No nie wiem czy sąsiad tak przyjdzie i pozmywa naczynia, w sumie chciałabym takiego sąsiada, muszę spytać mojego 
Moim zdaniem akurat takie drobne gesty owszem są miłe, ale najmniej istotne w relacji. O wiele istotniejsze jest to, czy kiedy się go o coś poprosi to stanie na wysokości zadania.
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------
Cytat:
Napisane przez aleks_90
Akurat gotowanie jest przyjemniejsze niz zmywanie. Wiec odwalasz czarną robote. Przyjezdzasz do niego i wtedy on gotuje? Zawsze jest tak samo? W sumie to jestes tam gosciem wiec od czasu do czasu mógł by pozmywac.
Hmm a w jakichs czynnosciach Ci pomaga? Czy własnie wcale?
|
Przecież chociażby robi jej te obiady :P Dla osoby słabo gotującej to potrafi być wybawienie niebios i niemała przyjemność.
Uważam że to sprawiedliwy podział, a gotowanie może i jest przyjemniejsze jak ktoś 1) umie 2) lubi. Na pewno jest bardziej czasochłonne.
|
|
|