Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Plotkowy dla dietetyczek :) IV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-12, 17:37   #476
madame_apple
Zadomowienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) IV

Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Ehhh Jabłuszko w szkole jakieś takie dziwne incydenty maja miejsce, wszystko i wszyscy mnie draznia Ale mniejsza o to
Ale masz fajnie z tym Openerem Kurde jak ja Ci zazdroszcze
ech...mam nadzieję, że te incydenty to chwilowe
a co do Openera - zbieraj kasę i przyjeżdżaj, ja Cię chętnie przygarnę

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
jakos sobie poradzilam, co prawda nie ze wszystkim jeszcze ale zrobilam ok 80% wiec jutro powinnam skonczyc... ale stresu co nie miara..
ufffff zdolna kobieta z Ciebie i pracowita

ojej dziewczyny, spanikowałam... Od jakichś 2 dni przy myciu pobolewał mnie ząb. No, ale zdarzają się czasem takie nerwobóle więc pomyślałam, że pewnie niedługo przejdzie. Dziś myłam zęby po obiedzie i znów ten ból-lekki bo lekki, ale zawsze. To się wyszczerzyłam przed lustrem żeby dokładniej przyjrzeć się ząbkom. I co widzę? Dziąsło przy dolnej prawej trójce tak obniżone, że o matko! aż taka mini kieszonka się zrobiła. Podobnie sprawa wygląda z prawą czwórką i lewą trójką, ale tam dziąsła są jednak znacznie wyżej. Nie widzę ani nie czuję na szczęście żadnego zaczerwienienia czy stanu zapalnego, ale i tak jestem zrozpaczona. Szoruję te zębiska dzielnie, a one mi takie coś robią? Naczytałam się w necie (ukłony w stronę Mangosi ) jak to zaczyna się i kończy paradontoza i płakać mi się chce Nie wiem czy mam już jutro sunąć do dentysty czy raczej do apteki po dobrą pastę oraz płyn do czyszczenia jamy przeciw paradontozie i zacząć aktywniej szorować i płukać ząbki z 5 razy dziennie. Może wybiorę drugą opcję, poczekam ze dwa tygodnie i jeśli zauważę pogorszenie to wtedy ruszę do zębologa dopiero? Bo w sumie czerwone nie jest, nie boli bardzo, stanu zapalnego nie ma... Dentysta pewnie też doradzi mi dobrą pastę i płyn na początek, a że chodzę prywatnie to jednak wolałabym oszczędzić kasę...

ech...

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora