2016-09-26, 23:11
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2016: Pierdołowaty wątek vol. VIII uważam za otwarty
Cytat:
Napisane przez KoniKa4
dzięki to widziałam już wcześniej ale tak to oględnie napisane, że dalej nic nie wiem:
- rejestracja w USC wytłumaczone dokładnie pkt 1,2,3
- zgłoszenie do ubezpieczenia czyli pkt 4 - składa się wniosek pracodawcy - jest jakiś druk czy pisze się samodzielnie taki wniosek? jest jakiś termin?
- reszta podpunktów mnie w tym momencie (tzn. bezpośrednio po porodzie) nie dotyczy lub nie interesuje bo jest na nie dużo czasu
Nic nie ma w tym "opracowaniu" o zgłaszaniu pracodawcy urlopu macierzyńskiego, rodzicielskiego. Ma któraś z was rozeznanie kiedy, co i jak. Któraś tu miała kodeks pracy w małym palcu - proszę o pomoc 
|
Przykro mi że Ci nie pomogłam.
Nie mam kodeksu pracy w małym palcu, ale w związku ze zgłoszeniem do ubezpieczania i odnośnie urlopu macierzyńskiego: za tydzień, po wizycie u lekarza podjadę z L4 do kadr j i poproszę moją księgową żeby wyjaśniła mi dokładnie co i jak. Niby ona ma to wszystko załatwić sama (prosiła tylko o niezwłocznego smsa jak tylko mała przyjdzie na świat oraz o deklarację czy wybieram roczny, czy półroczny urlop macierzyński), ale chciałabym znać szczegóły i upewnić się raz jeszcze że wszystko będzie dopilnowane, jak chcesz to mogę Ci potem dać znać czego się dowiedziałam. Firma duża i kadry działają jak w zegarku, więc ufam w rzetelność informacji.
|