Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-09-27, 06:51   #1728
pin3ska
Zakorzenienie

Dot.: Aborcja - wątek zbiorczy. Część 2.

Cytat:
Napisane przez MuchaLibre Pokaż wiadomość
To, że ktoś głosował za skierowaniem projektu do dalszych prac, nie znaczy że poprze jego pierwotne założenia. Przyczyna nieodrzucenia projektu od razy leży w tym, że PiS obiecał nie odrzucać w pierwszym czytaniu żadnego z obywatelskich projektów ustaw.

Dlaczego zatem odrzucili projekt liberalizujący aborcję? Bo inteligencją oni nie grzeszą:
http://wyborcza.pl/1,75398,20738443,...glosowali.html

PIS-iorki się trochę pogubiły, co i jak mają robić

Tymczasem nawet episkopat nie popiera tej ustawy:
http://wyborcza.pl/7,75398,20739776,...popieramy.html
To jak wytłumaczysz odrzucenie w pierwszym czytaniu kontrprojektu, który zakładał możliwość aborcji an zyczenie do 12 tygodnia ciąży?

Cytat:
Napisane przez hekate93 Pokaż wiadomość
Mój znajomy ze studiów (zagorzały katolik ofc) właśnie opublikował post na fb jak to jest przeciwko aborcji i powiem wam że szczęka mi opadła (wkleiłabym screena ale jeszcze ktoś się zabawi w csi wizaż i będzie jazda). Naprawdę poziom logiki to -500, tak się wkurzyłam że z pół godziny pisałam odpowiedź, stracił ten człowiek wiele w moich oczach.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja w dyskusje wdałam się raz. Teraz od razu wypad ze znajomych. Nie bede sie denerwować, a ponadto nie widzę powodu utrzymywania kontaktu z kimś, kto uważa, że nie powinnam mieć prawa decydowania o swoim zdrowiu i życiu.

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
a, no to luz, mogę oślepnąć, mogą mi też amputować wszystkie kończyny, jak zajdzie potrzeba, ale nie mogę dokonać aborcji, dopóki ciąża nie zagrozi bezpośrednio mojemu życiu, fajno.
marzenie po prostu

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość
Ludzka głupota powiadasz...
Ciekawe czyja skoro matki, które poroniły dzieci np. w 4 miesiącu ciąży nie dostają zasiłku pogrzebowego, nie mogą pochować swoich dzieci, zrobić im pogrzebu. Wtedy nie są ludźmi.
Poza tym te chore i niepełnosprawne dzieci wspomagać będzie potem Owsiak, bo cała ta prawica zajęta będzie ratowaniem zarodków. Hipokryzja prawicy nie zna granic. Jajeczko będą hołubić, a żywego człowieka oplują, podeptają i obagadają. Wystarczy poczytać pełne nienawiści komentarze katolików. Ja nie rozumiem skąd u nich tyle zła i pogardy dla drugiego człowieka. Niech posłuchają swojego Papieża, to bardzo mądry człowiek. On kocha ludzi i jest miły dla innych. Od katolików w Polsce można się spodziewać raczej noża w plecy niż pomocy. Niestety tak to wygląda i jest to bardzo smutne. Są to ludzie, którzy podobno uważają się za lepszych od ateistów, chodzą do spowiedzi i obiecują poprawę... Ich serca są czarne od nienawiści i braku tolerancji. Szkoda.
Cóż... obiecać można wszystko, najwyżej znowu się wyspowiadają. Bardzo wygodne. Raz, dwa, trzy i duszyczka czysta jak po użyciu ACE.

...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. (Coco Chanel)
pin3ska jest offline Zgłoś do moderatora