Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - pomocy mój facet mi nie pomaga !
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-09-28, 08:55   #25
velara
Zadomowienie

Dot.: pomocy mój facet mi nie pomaga !

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
nie chce pomagać w praniu? proszę bardzo - wstawiasz pranie to wstawiaj tylko swoje ciuchy, zaraz mu się zachce prac jak nie będzie miał gaci które mógłby założyć do tej swoje dobrze płatnej pracy
przychodzi do domu i tylko gra? proszę bardzo - robisz obiad/kolacje więc rób tylko porcje dla siebie, nic więcej
nie sprząta? proszę bardzo - zrób sobie może krótkie wakacje i zostaw pana samego w domu, niech obrośnie w kurz

i odpowiadając na pytanie, które załadałaś - nie, ja bym nie chciała brać z kimś takim ślubu i skazywać się na taką rolę do końca życia, wyobraź sobie co będzie jak pojawi się dziecko (też jaśnie pan pewnie pieluszki nie tknie) - panu to trzeba wylać wiadro zimnej wody na głowę a jak nie pomoże to niech sobie mieszka sam i sobie sprzątaczkę zatrudni zamiast zawracać Ci głowę (bo w zasadzie ma teraz darmową sprzątaczkę, on sobie gra - Ty sprzątasz, miłość pełną parą)
Ja myślę identycznie. Zaczęłabym od rozmowy, ale już ostatecznej. Uprzedź go, że koniec z Twoim usługiwaniem, że skoro on dla Ciebie nie gotuje i nie pierze Twoich rzeczy to Ty też nie masz zamiaru nic robić dla niego. Albo dzielicie się obowiązkami, albo każdy robi dla siebie. A potem konsekwentnie się tego trzymaj, jeśli będziesz tylko gadać i prosić to nic nie wskurasz. Pomyśl co będzie jak się rozchorujesz? Albo jak będziesz źle znosić ciążę, a potem będziesz obolała po porodzie (o ile planujecie dzieci). Myślisz, że jaśnie pan przygotuje Ci wtedy obiad albo zrobi zakupy?

velara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując