Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Yasmin / Midiana / Asubtela / Lesine / Vibin - wątek zbiorczy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-15, 13:37   #933
LindenRathan
Raczkowanie

GG do LindenRathan
Dot.: Yasmin - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez YOUdith Pokaż wiadomość
Do konca opakowania zostalo mi 5 tabletek. Czy skoro i tak mam zamiar je odstawic to ma jakies znaczenie czy zrobie to juz teraz, czy lepiej wybrac opakowanie do konca?? Czy jesli odstawie tabletki juz teraz to okres powinien pojawic sie wczesniej??? Czyt to prawda, ze przy braniu tabletek wynik testu ciazowego moze nie wyjsc prawidlowo? I ostatnie chyba najglupsze pytanie: Co jesli kobieta nic wie, ze jest w ciazy i nadal bierze tabletki? Moze zaszkodzic plodowi? Boza PARANOJA!
No troche.. ale...ja nie mam nic przeciw...
Po pierwsze, mój gin zawsze twierdzi, że jeśli chce sie odstawić to najlepiej wybrać opakowanie do końca. Wtedy wiadomo kiedy, dokładnie pojawi sie okres i organizm łatwiej ureguluje sie po odstawieniu.
Chociaż moja przyjacióła odstawiła z dnia na dzień i żyje okres pojawił sie juz 2 dni później.
Po 2, w czasie 7 dniowej przerwy nadal jesteś zabezpieczona, i tak jest napisane także w ulotce Y.
Co do testu ciążowego to nie umiem odpowiedzieć 100%, ale z tego co wiem, obecnie testy są bardzo dokładne, chociaż największą pewność, w razie wątpliwości daje badanie krwi i oczywiście wizyta u gina
A jeśli bierzesz tabletki, to nie możesz wiedzieć że jesteś w ciąży...chyba że okres nie pojawi sie w czasie przerwy, a wtedy prosto do gina i nie zaczynać kolejnego opakowania!!

Proszę, przeczytaj dokładnie ulotkę Y znajdziesz tam interesujące Cię informacje!!

A swoja drogą to dziwie się, że Twój gin nie szuka odpowiednich dla Ciebie tabletek na podstawie badan tylko sugeruje ci najpopularniejsze..??
LindenRathan jest offline Zgłoś do moderatora