Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Anglia :)
Wątek: Anglia :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-15, 15:15   #2247
maatra
Wtajemniczenie

Dot.: Anglia :)

Cytat:
Napisane przez zwierzun Pokaż wiadomość

Twoje oplaty sa wlasnie te stale, jak opisalam powyzej. Nie masz licznika wiec Twoja oplata to 20 funtow na miesiac (tyle ze platne kwartalnie) i nie ma znaczenia ile osob w domu mieszka i ile wody kazda z nich zuzywa - oplata bedzie zawsze stala tzn. kwota ta sama. Ta oplata stala (fixed) o ktorej Ty piszesz (16f) to tylko taki termin uzywany przez firmy wodociagowe na okreslenie czesci oplaty ale to nie znaczy ze ta pozostala czesc kwoty nie jest tez stala tzn. niezmienna - ona tez co miesiac jest taka sama tylko ma inne okreslenie (RV). Po prostu oplata za wode rozbita jest na dwa skladniki ale obydwa sa stale (w sensie kwoty do zaplaty). Dlatego rachunek rozni sie moze 1f bo to jest tak naprawde ta sama kwota, tylko rozbita kwartaly i zaokraglona jeden kwartal troche w gore a nastepny troche w dol dla wyrownania.
no nie wiem...landlord nic o tym nie wspominal w umowie i mam normalny licznik na wode,dostaje normalne rozliczenie.pierwsze slysze.

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Teraz moge zameldować się do tego wątku,bo od dzisiaj jestem już w UK ,a dokładnie Southampton. Mieliśmy jedną przygode bo szwabole przetrzepali nam bagaże i znaleźli fajki. I musieliśmy zapłacić mandat. A tak to odczuwam lekkie zmęczenie i jedziemy z tż-tem na zakupy.
witam witam wspolczuje przygody z papierosami