Dot.: Co jedzą nasze starsze dzieci- sprawdzone produkty, przepisy i inne informacje
Cytat:
Napisane przez pieleszka
ja zawsze gotuję córce porcję ok. 300-350 ml, więc te 2-3 łyżki mieszam ze 150 ml soku (reszta się zagotowuje). trzeba wyczuć mniej więcej ile tej mąki
nigdy nie robiłam z soku jabłkowego (ale to dlatego, że mi samej słabo na myśl o takim kisielu ). ja robię z domowego soku z malin (z malinami w środku, coś jak berry pisała) lub z bobofruta z czerwonych lub fioletowych owoców (malinowy, jagodowy, aronia itp..).
|
Mam full malin w słoikach.
Spróbuję na pewno. Dzisiaj. 
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------
Cytat:
Napisane przez miszkaaa
Ja robię z książki"zamień chemię na jedzenie"
1 i 1/2 szklanki mleka zagotować z 1 łyżką masła, 1 łyżką cukru waniliowego i 1 łyżką nierafinowanego cukru. Pozostałe 1/2 szklanki mleka zmiksować z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i 2 żółtkami. Dodać do gotującego się mleka. Gotowac na małym ogniu. Caly czas mieszając doprowadzić do wrzenia i pogotowac jeszcze 1 min.
Ja robiłam już wielokrotnie i nam smakuje [emoji3]
|
A może być zwykły cukier zamiast nierafinowanego?
__________________
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia...
|