Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co zrobić z prezentami (czyli logistyka ślubna)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-16, 13:41   #2
Taverney
Zakorzenienie

Dot.: Co zrobić z prezentami (czyli logistyka ślubna)

Można to rozwiązać na wiele sposób, ale bez pomocy kogoś się nie obędzie. Najłatwiej poprosić o pomoc świadków lub rodzeństwo... a u mnie, szczegółowo rzecz biorąc, było to tak:

ja miałam na ślubie wielki wiklinowy kosz, do którego wrzucałam telegramy z życzeniami i koperty z pieniędzmi. Kosz trzymał świadek, który stał przy nas, kiedy odbieraliśmy życzenia od gości przed kościołem po ceremonii, drugi świadek odbierał od nas kwiaty. Większe gabarytowo prezenty zostały nam dostarczone do domu w piątek wieczorem, z adnotacją, żebyśmy otworzyli po ślubie niektóre, mniejsze prezenty przyszły razem z gośćmi i zostały wręczone też z życzeniami przed kościołem, na nie mieliśmy skrzynkę w bagażniku samochodu, a całą logistyka zajmowali się poproszeni o to świadkowie.
Kosz pojechał z nami na wesele, tam świadek zaniósł go do apartementu nowożeńców, do którego klucz miał mąż. Prezenty w skrzynce mój tata zawiózł od razu do nas w drodze z kościoła na wesele, tak samo kwiaty, które włożył do wanny z wodą, a ja już na drugi dzień zajęłam się układaniem kwiatów do wazonów i rozpakowywaniem z mężem prezentów Kosz, który mieliśmy w apartamencie na drugi dzień pojechał z nami do domu.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując