Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy warto odkładać decyzję o dziecku?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-10-09, 11:51   #1
mogg
Zakorzenienie

Czy warto odkładać decyzję o dziecku?

Czesc dziewczyny, wybaczcie za brak polskich znakow ale pisze z telefonu.

Chcialabym sie zapytac Was czy to moje myslenie nie jest normalne czy po prostu mam normalne obawy typowe dla kobiet przed decyzja zajscia w ciaze.
Moze o nas pare slow by byla jasna sytuacja :
Z mezem mamy po 29 lat, oboje pracujemy i mieszkamy w malym miescie. Zarabiamy jak na to miasto bardzo dobrze. Mamy wlasne mieszkanie bez kredytu. Samochody dwa -stare ale jezdza. Maz ma prace stala przez caly rok, ja w zimie mam martwy sezon i jeszcze nie wiem czy mi przestojowe zaplaca czy dopiero w marcu wroce do pracy- jak sezon sie zacznie. Prowadze tez wlasna dzilalnosc.
W maju podchodze do egzaminu ktory podwyzszy mi kwalifikacje i otworzy wiele nowych drog w moim zawodzie. Tak naprawde od tego egzaminu, ide na "swoje" tj. Zaczyna sie dopiero kariera.
Maz bardzo chcialby miec dziecko, ja rowniez ale chcialabym te 2 lata jeszcze popracowac. Zarzuca mi ze mysle o karierze, ze to nie ucieknie i bardzo by chcial bysmy zaczeli sie starac po egzaminie.
Z racji mojego zawodu gdy tylko zajde w ciaze bede musiala wziac l4, chyba ze szefostwo zgodziloby sie na moje przejscie to pracy w biurze. Nie wiem tylko czy chcieliby stwarzac mi stanowisko na kilka miesiacy a potem pojde na macierzynski przeciez.

Czy to normalne ze mysle bardziej o karierze, ze cos mi ucieknie, ze to jeszcze nie czas. Boje sie ale to normalne bo boje sie nieznanego. Wiem ze po macierzynskim nie wroce do pracy dotychczasowej, tylko ewentualnie do biura. Jednakze to rowniez zalezy od prezesa. Jestem nowym pracownikiem w tej firmie. Z tego co ustalilam w mojej firmie dziewczyny chodza na pol roku macierzynskiego ale u nas ta opcja odpada. Bo firma miesci sie 35 km od mojego miejsca zamieszkania, meza rowniez( to inna firma niz moje ).Do tego jestesmy tylko my, nikt nam nie pomoze w razie w przy dziecku. Bo rodzice pracuja .
Do tego dochodza moje problemy z hormonami, w sumie prawda jest taka ze dopoki nie zaczniemy sie starac to tak naprawde nie wiemy czy bedzie problem z ciaza czy tez nie.
Chcialabym wyslucgac opinii Waszej, mam, kobiet ktore rowniez mialy takie rozterki jak ja i sie w koncu zdecydowaly na cos ? Bo moze rzeczywiscie nie warto czekac... nie wiem mam metlik w glowie..z checia wyslycham zdania doawiadczonych kolezanek

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując