Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jak zapanować nad psychiką, no jak..?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-17, 20:11   #1
nestka
Raczkowanie

Unhappy

jak zapanować nad psychiką, no jak..?

tyłam i chudłam na przemian.. teraz już tylko tyje bo nie mam siły by wytrwac w postanowieniach dłużej niż tydzień.. nie mam olbrzymiej nadwagi, jednak ze względu na moje kolana, które są po operacjach, każdy kilogram więcej jest bardo zły, a to nie jest dla mnie wystarczającą motywacją. To, że moi bliscy martwia się o moje stawy i proszą o "zrzucenie kg" też nie jest dla mnie wystarczajace.. wtedy czuje się jeszcze gorzej i w końcu siegam po pocieszacza, batonik, czekolada.. na jednym kawałku nigdy się nie kończy.. kończy sę na pustym opakowaniu.. ponad rok temu dopadła mnie depresja.. wtedy moim polem życiowym było łóżko, brak aktywności jakiejkolwiek, leki i mój apetyt na słodycze spowodowały szybki wzrost wagi o 10 kg.. chodzę na terapię, ale tam nie zajmujemy się moja wagą i zajadaniem wszelkich złych nastrojów, bo są rzeczy "pilniejsze".. czujes ię tak jakbym coś staraciła, cos przegrała.. boję sie probować, boję się porażki.. jak mogę to zmienić, jak zacząć "chcieć" ?
nestka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując