Raczkowanie
|
Hej, mam 24 lata i problem cale zycie jestem szara, chce wreszcie cos zmienic. i prosze Was o pomoc, rade
1. Jak się opalasz - szybko czy ciężko(najpierw na czerwono bądź różowo). Odcień opalenizny jest ciepły - złotawo-brązowawy czy raczej taki lekko przykurzony, szaro-beżowy?
cieżko zdecydowanie, raczej się nie opalam. opalenizna mi wychodzi ale tylko np. w bułgari, tak to jestem różowa. fe
2. Kolor oczu - ciemne, jasne... czy tęczówki mają ciemniejszą obwódkę, czy kolor ich jest czysty, a może mają plamki? Jaka jest oprawa oczu (brwi i rzęsy)-jasna czy raczej zdecydowana?
oczy mam zielone, z brązem od źrenicy.. widać na zdjęciu
3. Piegi - jesli występują, to są złotawe ciepłe czy raczej szaro-brązowe?
raczej nie ma, moze niewiele bardzo bladych
4. Cera - jaki ma odcień Twoja skóra? Ciepły brzoskwiniowy, oliwkowy, złotawy czy jasny, chłodny wpadający w róż lub porcelanowy? Jeżeli się rumienisz, to na jaki kolor-czerwony czy różowy?
cere mam bardzo jasną, wręcz bladą. rumienie się często, w ogóle często chodze czerwona
5. Naturalny kolor włosów - ciemny, jasny. Jaki odcień? Czy ma złotawo-brązowe przebłyski czy raczej mysie, bardziej popielate?
naturalny mam ciemny, myszaty. taki wyrasta mi od skóry głowy. od słońca jaśnieje tak, że swojego czasu byłam blondynką, taką hm.. ciepłą że to tak wyraże
6. Kolor ust (naturalny oczywiście) jest dość jasny, różowy czy ciepły - nasycona czerwień, brzoskwinia czy koral?
hm.. raczej blade, na dodatek strasznie pierzchną.. szminka wygląda fe, bo się zbierają grudki. używam pomadek, ale niewiele to daje
7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę?
nie mam pojecia. chodze w czerni, czerwieni, zieleni, brazie. w sumie zadnych kolorow nie unikam. ostatnio sie sobie podobam w bladym rozu, ale przeraza mnie to troche nie znam się na tmy kompletnie!
Inne ważne
1. mam strasznie przetłuszczające się włosy - więc grzywka nie wchodzi w rachubę. Są proste, lekko się wywijają na dole. raczej nie podatne na kręcenie. są rzadkie. ogólnie nie przepadam za nimi i nie lubie sie nimi zajmowac. szukam fryzury, która optycznie wyszczupli mi twarz i która nie będzie wymagała niczego prócz czesania pracuje przy zwierzętach - dobrze by było, żebym miała możliwość wiązać włosy
Hm..co jeszcze.. Bawiłam się trochę takim programem w sieci, wklejam fotke, która najbardziej mi się podobała. taka fryzura, tylko z dłuższych włosów (moje sięgają łopatki) - ciekawi mnie, czy po takim scieniowaniu włosy będą się choćtroche samoistnie wywijać na zewnątrz? i czy mi sie wydaje, czy ta fryzura wyszczupla twarz?
zalączam wzory fryzur o jakic hmyślałam. jestem jednak otwarta na wszelkie propozycje, zarówno amatorów jak i profesjonalistów. okulary też zamierzam zmienić - wiem, że te są okropne
proszę równierz o pomoc w makijazu!! byleby był łatwy, nie za bardzo umiem się posługiwać tymi pędzelkami
a jakby jeszcze jakaś fryzjerka z krakowa tutaj siedziała to bym chętnie właśnie ją odwiedziłą
chyba tyle.. pozdrawiam!!
edycja- kolezanka przeczytala co nabazgroliłam i ośmieliła się nie zgodzić
1. 'czerwienie się' na różowo
2. cere mam jasna, a nie bladą
3. i piegi mam ale bladziutkie
4. usta rozowe
Edytowane przez 201704240951
Czas edycji: 2008-02-21 o 21:49
Powód: post pod postem
|