Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - ptywatnie czy "panstwowo"
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-20, 08:10   #11
amika79
Wtajemniczenie

Dot.: ptywatnie czy "panstwowo"

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Musisz popytać wśród swoich znajomych, rodziny może znaja kogoś i Ci polecą. Taknajpewniej trafić na kogoś dobrego.
Zgadzam się. Najlepiej jest się popytać wśród koleżanek/znajomych i poszukać polecanego ginekologa. W moim dorosłym życiu chodziłam do gina i prywatnie i państwowo, i zawsze zasięgałam opinii znajomych dziewczyn, bo moim zdaniem zadowolona pacjentka jest najlepszą reklamą. Wtedy prawie* () nie ma różnicy czy lekarz przyjmuje prywatnie czy państwowo. Jak szukałam lekarza w Warszawie, to też popytałam się koleżanek i trafiłam na fajną lekarkę przyjmującą państwowo - nie muszę żebrać o skierowania na badania krwi czy na posiew z pochwy, karta ciąży jest prowadzona wzorowo i jestem naprawdę zadowolona.

* trzeba jednak zdawać sobie sprawę z tego, że nawet bardzo dobry lekarz przyjmujący na NFZ jest ograniczony wymaganiami funduszu np.
cytologia zwykle raz w roku, przy prawidłowej, niezagrożonej ciąży tylko 3 usg, badania na cytomegalię i toksoplazmozę zwykle trzeba sobie samemu zafundować, bo jest problem z ich refundowaniem.