Dot.: Rozciąganie dla zaawansowanych
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;6652179 1]Przepraszam jeśli powtarzam wątek ale nie umiem korzystać z tej wyszukiwarki. Jakiś straszny bajzel, milion pińćset stron i nie da się zawęzić do tego czego się szuka.
Oczywiście w necie jest cała masa różnych materiałów ale mam nadzieję bardziej na wymianę doświadczeń - co Wy robicie, co jest szczególnie wartościowe i przyjemne.
Jestem nieźle rozciągnięta, to jedyne co mi zawsze wychodziło więc szukam czegoś bardziej wymagającego. Na razie między inne treningi wciskam czasem callanetics (teraz 1-2 razy w tygodniu, kiedyś częściej) ale po ponad roku już by się przydała jakaś odmiana.
Nie wiem, czy pilates jest bardziej wymagający? Coś tam poczytałam i to co mnie zniechęciło już kiedyś to fakt, że podobno robi się więcej niż jedną rzecz na raz. O ile rozciągnięta jestem fajnie, o tyle cierpię na totalne zaburzenie koordynacji (za cenę życia nie ogarnę takiego aerobiku czy zumby ).
Także najlepiej coś dla zaawansowanych ale nieco ułomnych [/QUOTE]
Pilates nie ma na celu rozciągania. To system ćwiczeń wzmacniająco-korekcyjo-rehabilitacyjnych, nacelowany na poprawę postawy poprzez wzmacnianie mięśni tzw środka i budowanie poprawnych wzorców używania miesni oraz przez to ruchu.
Zerknij w stronę jogi.
|