2016-10-18, 22:05
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy wybaczyć mężowi agresywne zachowanie?
Cytat:
Napisane przez merry19920
On się leczył psychiatrycznie na depresję.. boję się, że sąd orzeknie moją winę bo go nie wspierałam i odeszłam w chorobie.. nie chce od niego żadnej kasy
|
Ty też czym prędzej powinnaś zacząć leczenie bo uwierz - po tym co ten człowiek Ci zgotował potrzebujesz wsparcia chociażby dobrego psychologa 
a skoro kasy nie chcesz to co Ci zależy czyja wina?
Cytat:
Małżonek winny rozpadu małżeństwa może mieć obowiązek alimentacyjny..
|
jeżeli przykładowo rozwód pogorszy jego sytuację materialną i to też nie na wieczność a sama napisałaś, że z was dwojga to akurat on z kasą nie ma problemów
daj spokój, sąd nie każe Ci utrzymywać samodzielnego, pracującego, dobrze zarabiającego chłopa bo go nie wspierałaś w depresji 
Cytat:
Chciałam poznać zdanie osób bezstronnych bo zaczął wpędzać mnie w poczucie winy.. teraz już wiem, że wina leży po jego stronie i muszę zacząć działać. Dziękuję wszystkim za opinie.
|
wreszcie jakieś sensowne wnioski i takich myśli się trzymaj
facet zrobił Ci wodę z mózgu, naprawdę Ty się tak boisz, że momentami kompletnie trzeźwo nie myślisz - idź do prawnika, idź do psychologa, porozmawiaj, ustal szczegóły i zobaczysz, że z jego strony to tylko zastraszanie, nic Ci nie może zrobić
i zastanów się - skoro jesteś taka zła i winna jego agresji to jakim cudem to nie on chce się z Tobą rozwieść? jakbyś była tak nic nie warta jak on Ci próbuje wmówić to przecież by z Tobą nie był - a to co on robi to zwyczajne mieszanie Ci w głowie właśnie dlatego, że jemu zależy żeby pozbawić Cię poczucia własnej wartości i zatrzymać
Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2016-10-18 o 23:41
|
|
|