2008-02-20, 16:30
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: wizażanki ze SZKOCJI!!!
Hej ho kochane Wizażanki!
W maju przybywam do Glasgow (jeszcze tydzień temu byłam pewna, że Livs..ale jednak padło na Glasgow ), sama, kompletnie w ciemno (wiem, brzmi dziwnie w porywach do hardcore'owo ) z kasą na jakieś 2-3 tygodnie bardzo oszczędnego życia...i teraz 100 pytań do..Was, Kochane .
Nie macie nic przeciwko ??
Jeśli nie..rozpoczynam:
* Czy w Glasgow trudno znaleźć pracę jako kelnerka, barmanka (bez kursu, ze średnim doświadczeniem, znajomość języka na poziomie FCE (certyfikat z 2004)?
* Czy któraś z Was wynajmuje pokój i jakie są koszty pokoju tygodniowo?
* Może macie znajomych (lub same jesteście tymi 'znajomymi' ), którzy wynajęli by pokój Polce na 4 miesiące (do 9 września)...może być nawet komórka pod schodami ?
* Na glasgowowym forum internetowym pisali, że Glasgow jest dosyć niebezpieczne, jak z tym jest?
* Czy da się odłożyć parę groszy i jednocześnie się 'integrować' (tzn. bawić, wychodzić wieczorami itp.)? (chcę zarobić parę groszy, aby wrócić na studia w przyszłym roku..ale z drugiej strony baaardzo zależy mi na tym, aby trochę lepiej poznać Szkotów )
Ok, to pierwsze pytania, które przyszły mi na myśl.
Będę super bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź, pomoc, ciepłe słowo z kategorii: poradzisz sobie .
Buźka,
Veris
|
|