Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - wizażanki ze SZKOCJI!!!
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-20, 16:30   #478
Veris
Zadomowienie

Dot.: wizażanki ze SZKOCJI!!!

Hej ho kochane Wizażanki!

W maju przybywam do Glasgow (jeszcze tydzień temu byłam pewna, że Livs..ale jednak padło na Glasgow), sama, kompletnie w ciemno (wiem, brzmi dziwnie w porywach do hardcore'owo) z kasą na jakieś 2-3 tygodnie bardzo oszczędnego życia...i teraz 100 pytań do..Was, Kochane.
Nie macie nic przeciwko??

Jeśli nie..rozpoczynam:

* Czy w Glasgow trudno znaleźć pracę jako kelnerka, barmanka (bez kursu, ze średnim doświadczeniem, znajomość języka na poziomie FCE (certyfikat z 2004)?

* Czy któraś z Was wynajmuje pokój i jakie są koszty pokoju tygodniowo?
* Może macie znajomych (lub same jesteście tymi 'znajomymi'), którzy wynajęli by pokój Polce na 4 miesiące (do 9 września)...może być nawet komórka pod schodami?

* Na glasgowowym forum internetowym pisali, że Glasgow jest dosyć niebezpieczne, jak z tym jest?

* Czy da się odłożyć parę groszy i jednocześnie się 'integrować' (tzn. bawić, wychodzić wieczorami itp.)? (chcę zarobić parę groszy, aby wrócić na studia w przyszłym roku..ale z drugiej strony baaardzo zależy mi na tym, aby trochę lepiej poznać Szkotów)

Ok, to pierwsze pytania, które przyszły mi na myśl.
Będę super bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź, pomoc, ciepłe słowo z kategorii: poradzisz sobie.

Buźka,
Veris

This moment is your LIFE!

Veris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując