Dot.: pięćdziesiątki z plusem - cz. II
Starsza pani ,
Szkoda,ze cytując mnie nie koncentrujesz się na problemie , na ktory zwróciłam uwagę . Na koniec swojej wypowiedzi użyłaś okreslenia mobbing . Myslę ,ze nie odpowiada ono meritum bo to po prostu oznacza przemoc , znecanie się psychiczne, fizyczne ,maltretowanie ...przynajmniej tyle uczono mnie na szkoleniach w pracy .Bardziej adekwatnym okresleniem do stosowanych przez Ciebie Danusiu praktyk wydaje się pojecie head hunter , czyli popularny" łowca głów "- nowy zawód polegający na pozyskiwaniu nowych osób w systemie rekrutacji zawodowej , w tym odniesieniu -na "swoim wątku ". Zauwazyłam tego rodzaju praktyki z Twojej strony juz od pewnego czasu - zawsze starasz się pozyskiwac nowa osobę do swego wątku i to z sukcesem -gratuluje ! Niestety zauwazam problem na tym watku -odeszła Teje / sporo opowiadała nam o swojej pracy , trybie życia , pewnego dnia odeszła do 60+ /, Dzosefina -podobny przypadek / . Własnie na tego rodzaju praktyki z Twojej strony zwróciłam Ci uwagę w mojej wypowiedzi .Niestety spotkałam sie z niezrozumieniem , poczuciem rozgoryczenia, żalu , osobiście jestem w stanie zrozumieć Cię -masz silne poczucie wlasności i odpowiedzialności , tworząc "swój " watek czujesz sie odpowiedzialna równiez za frekwencję . Mam propozycje - może jest możliwośc połaczenia obydwu watkow - jako jeden pod inna nazwa -np: " kawiarenka u Danusi " -oczywiście pod Twoim kierownictwem . Jest to jedynie moja propozycja , reszta powinna wypowiedziec się no i sprawy organizacyjne do załatwienia .
Ponieważ jestem szczera i nie lubie niedomówień - nie komentuję bo nie miejsce ku temu PIS-owskiej ideologii , ktorą nazwałaś moją wypowiedz no i systemu wzajemnych sympatii i antypatii , o odczuciach z tym zwiazanych równiez nie pisze -pozdrawiam .