2016-10-25, 10:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: płacenie rachunków
Cytat:
Napisane przez arricia29
Czesc Dziewczyny.
Zaczynam robic mały research odnosnie płacenia rachunków. Macie z tym problem? Ja ciągle się gubie, zapominam o terminach, zanim wyślę rachunek a robie przelewy online, sprawdzam 3 razy czy wpisałam dobry numer, dobra kwote itd. Zazwyczaj konczy sie na tym, ze i tak mam zawsze cos zaległe.
Nie zarabiam tyle, żeby zapłacic wszystkie rachunki od razu bo zostane bez pieniedzy do konca miesiaca. Dlatego tez nie ustawilam sobie stalego zlecenia, bo zdarza sie ze tego dnia nie mam nic na koncie. Jestem mloda mama i moje dochody sa rozne w roznych terminach, tyle co gdzies sobie dorobie, dopracuje czy zaoszczedze. Jak jest u was? Jak placicie rachunki?
|
Ja też nie mam stałych zleceń, ale mam zdefiniowanych odbiorców, dzięki czemu unikam sprawdzania piętnaście razy adresu i numeru konta. Od czasu do czasu sprawdzam tylko czy są aktualne. Do tego mały notesik i po kazdym przelewie zapisuję ile zapłaciłam, za co i którego dnia. Potem można tylko zajrzeć, czego brakuje tzn. czego jeszcze nie opłaciłam.
---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------
Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona
Nie wierzę w to co czytam.
Nie zarabiasz na rachunki? To jak żyjesz? Z pustego i salomon nie naleje. Zawsze bedzie coś zaległe jak dochody masz mniejsze niż wydatki.
|
Nie wiem, jak u Autorki, ale u mnie rachunki przewyższają moją wypłatę. Ja mam wypłatę pod koniec miesiąca, a TŻ 10. dnia każdego miesiąca. Rachunki płacę więc na raty, bo musi mi zostać na jedzenie zanim TŻ dostanie wypłatę
|
|
|