2016-10-26, 14:25
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.10
Alliw, Kwiatuszku   Zostańce na dłużej!
BYou, nie jestem zdziwiona, że Zoś ma tyle adoratorów 
Pani, wykorzystaj ten czas, kiedy t. jest u Was. Może potrzebujesz nowego miksera? Kanapy? Zastawy stołowej? Podszepnij Torresowi co trzeba i Ci wywrzeszczy 
Oliwka, tez miałam pisać o zaśluzowaniu organizmu. Dobrze jest wyeliminować nabiał. Zauważyłam uWo, że katar nasila się po zjedzeniu jogurtu czy serka - właśnie taki spływający do gardła.
Moderna, a mąż nie może zająć się Marcelem na czas Twojej rozmowy w drugiej firmie? Do kiedy musisz dac odpowiedź w hotelu? Praca rzeczywiście trochę ograniczy Ci czas z rodziną (a która nie ogranicza?), ale może TŻ będzie miał okazję wykazać się w weekendy 
A co do cukru... to ja chyba jestem niedoinformowana albo co Nie widzę nic złego w tym, ze moje dziecko dostaje mambę po szczepionce (czyli już 2 razy w życiu), że od czasu do czasu zje misia haribo, kawałeczek czekolady albo kinder niespodziankę, którą od kogoś dostanie. Ciasta też piekę ze zwykłym białym cukrem, jemy wszyscy. Nie demonizuję cukru, ale może to też dlatego, że sami nie jemy słodyczy, więc takie sklepowe słodkości są u nas okazjonalnie. U lekarza też bywamy sporadycznie. Najważniejsze to zachować umiar.
Miałam kiedyś rozmowę z moją mamą, która lubiła Wo dokarmiać słodyczami, ale dotarło do niej, to co mówię i jest ok. Dostaje, ale w rozsądnych ilościach. Tzn. mnie się wydają rozsądne.
Edytowane przez corka_rosy
Czas edycji: 2016-10-26 o 14:27
|
|
|