2008-02-23, 15:38
|
#30
|
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-07
Lokalizacja: Skierniewice / Warszawa
Wiadomości: 7 976
|
Dot.: córka zaczyna gotować
hawrodytka spróbuj spróbuj pycha jest
tylko wyszła taka porcja spokojnie na 6 osób (u nas 2 dni obiadu dla 3 osob)
Kacha17 u mnie bardzo długo było to samo, dlatego tekst pt "od dzisiaj ty gotujesz" bardzo mnie zaskoczył, a teraz mama kombinuje żebym przyjeżdżała i robiła od razu jedzenie na tydzień teraz będzie miała dobrze ze mną, bo będę 4 dni w tygodniu w domu do końca semestru
zanim zrobię cały dzisiejszy obiad, wrzucę to, co już było, a częściowo pojawi się i dzisiaj tylko z zupełnie inną sałatką, ale o tym jak już ją zrobię
UDKA W MAJONEZIE
składniki:
- 2 udka kurczaka
- 4 łyżki majonezu sałatkowego
- łyżka przyprawy do drobiu (lub Vegety)
- trochę oleju do pieczenia
Udka dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą i odstawić na 2 godziny. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową wysmarowaną olejem. Udka ułożyć na folii i nałożyć na nie majonez. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C, aż zrumienią się na brązowo-złoto.
Całość trwa dosyć długo, ale przygotowanie jest banalnie proste i efektowne
Edytowane przez cmoksia
Czas edycji: 2008-07-13 o 10:24
|
|
|