2005-09-01, 19:23
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: modelowanie na szczotce suszarką czy prostownica
Hej
Miałam podobny problem Mam falowane włosy z tendencjami do puszenia się, prze kilka lat katowałam włosy suszarka i szczotka, efekt był taki ze włosy były ładne przez 10 min po ułożeniu, poźniej i tak zaczynały życ własnym rytmem. Moje włoski najbardziej dostały w kosc gdy jeszcze do tego je farbowałam. Od roku wogole nie farbuje włosów, wróciłam do naturalnego koloru, włosy odzyły ale problem został - szopa!! Miałam dosc meczenia sie 30 min co rano zeby ułozyc włosy i wygladac jak człowiek a nie jak miotła. W końcu po długich namysłach kupiłam prostownice i mam spokoj a raczej swietne włosy! Po wyprostowaniu fryzura trzyma sie do nastepnego mycia, nie musze codziennie katowac włosow suszarka i szczotka Mnie sie wydaje ze wszystko zalezy od kondycji włosów, jezeli włos jest zdrowy to smiało mozesz stosowac prostownice i dac sobie spokoj ze szczotka. Wazne jest aby stosowac odpowiednie kosmetyki chroniace przed wysoka temperatura, ja zamierzam wyprobowac Pantene Serum Termo - ochronne, ale wiem ze super jest tez jedwab Biosilk (uzywałam i byłam zadowolona). Pozdrawiam
|
|
|