Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.XLIV
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-10-28, 21:57   #2003
ladypeterpan
Raczkowanie

Dot.: Próbki,mini zamówienia,promocje,kody - gdzie co można tanio dostać+OT cz.XLIV

Odnośnie dachowców.
Mam kocice 9 letnią od małego.
Która moim zdaniem nie odczuwa potrzeby poznania świata zewnętrznego.
Przez 7 lat mieszkałam na niskim 1 piętrze(parter był z ogródkiem), spokojnie mogłaby zeskoczyć (gdyby była ciekawa) a w lato prawie cały czas siedziała na balkonie i obserwowała samoloty :P Siatek wtedy (jak i teraz) nie mam zamontowanych. Kiedy zabierałam ją na wycieczkę do lasu czy nad wodę w ustronne miejsce to był strach i wbijanie pazurów we mnie, już nie powiem że sypało się z niej tyle sierści że mi się już spacerku odechciało... Raz była tak zestresowana że schowała się pod fotel w samochodzie i nie chciała wyjść
Natomiast kot (kocur) dachowiec od sąsiadki (z parteru z ogródkiem) cały czas chciał wychodzić na dwór. Niestety skończyło się to dla niego źle gdyż potrącił go samochód.
Przyjaciółka ma 3 koty, również dachowce. W tym 2 (kotka, kocur) boją się wychodzić a 1 (kocur) uwielbia uciekać
Pers od drugiej sąsiadki z niskiego parteru, również uwielbiał wychodzić.
Myślę że nie ma reguły.
Czy dachowiec, czy rasowy. Czy kocur czy kotka.
Jak wychowasz tak masz.
ladypeterpan jest offline Zgłoś do moderatora