Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2008-02-24, 11:03   #441
Kseniya
Przyczajenie

Dot.: Ocena pielęgnacji początkujących z filtrami, kwasami i generalnie biochemią

Witam wszystkie Biochemiczki! Dziewczyny, jesteście wielkie Niedawno odkryłam tą stronę, nie zyskała na tym moja praca magisterska Ale nabrałam się wiary, ze zyska moja cera

Generalnie dopeiro zaczynam i proszę ocenic mój plan pielegnacji mojej cery: rozszerzone zatkane pory (szczególnie strefa T), blizny po trądziku, od czasu do czasu niespodzianki.
Pielęgnacja: rano Tonik Nivea Young. Krem Soraya Care&Control antybakteryjny nawilzajacy redukujacy blizny i zmiany potradzikowe. Wieczorem: demakijaz Florena Wash Gel z morela i hamamelisem dla skóry mieszanej. Krem Soraya.

Mój plan po wprowadzeniu kwasów:
1 noc Avene Cleanance K (testuję próbkę)
rano Tonik Nivea. Filtr Bioderma Photoderm Max 50+ dla cery tłustej i mieszanej. Demakijaż Florena
2 noc Avene....
rano Tonik, filtr.
3 noc - odpoczynek

Zakupiony Effaclar K, czekam na dostawę. Jak już będzie, to wprowadzę zamiast Avene.

Moje pytania: czy są jakieś reguły stosowania kremów z kwasami. W filtr już się zaopatrzyłam Wiem że muszę zobaczyć jak będzie zachowywała moja skóra, ale nie chcę też od razu popalić buzie. Zobaczę, co powie na Effaclar, a potem wprowadzę na zmianę Acnederm.

Czy konieczne jest nawilżanie jakimś kremem? (podejrzewam że Soraya nie jest najlepszym wyborem ale mi sluży ok...) Wydaje mi się że filtr na dzień wystarczy jako nawilżacz

Troszkę się rozpisałam, przepraszam, ale im więcej czytam, tym więcej mam pytań.

Dziękuję za wszestkie rady!!
Kseniya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując